XS
SM
MD
LG

Strelac Atanasov vodi Kačarevce u viši rang

Nekadašnji srpskoligaš Jedinstvo Stević prvi deo sezone u Drugoj Južnobanatskoj ligi završili su na drugom mestu koje vodi u baraž za popunu Južnobanatske lige. Kačarevci su ostvarili šest pobeda i dva remija uz gol razliku 24-11 i očekuju da će u nastavku prvenstva ostvariti ulazak u viši rang. Mesto u Južnom Banatu Kačarevo sa osam hiljada stanovnika je poznato fudbalu u kojem su ponikli i igrali mnogi igrači u dugoj istoriji kluba Jedinstvo Stević koja traje od 1947 godine. U proteklih 72 godine postojanja dres Jedinstva Stević su nosili mnogi poznati igrači koji su kasnije nastupali na prvoligaških u drugoligaškim terenima širom stare Jugoslavije počev od golmana Radeta Zalada, SaveĐakovića, Milorada Miće Krunića, Dragoljuba Jovčića, Zorana Karića, Sime Čučka, Zvonka Đakovića, Novaka Šalipurovića, Nemanje Zlatkovića, Nemanje Antonova (zlatnog orlića koja sada nastupa za belgijski Muskron) i mladog Nikole Bogdanovskog (koji sada trenutno nosi dres superligaša Radnika iz Surdulice). Potrebno je istaći da u timu Kačarevaca poslednjih dvadeset godina nema igrača sa strane, a u sadašnjem sastavu ima mladih i talentovanih igrača koji su ponikli iz mlađih selekcija kluba, koji će sigurno u skorije vreme napraviti lepu fudbalsku karijeru po uzoru prethodnika koji su obeležili svoje bogate fudbalske biografije. Jedan od njih je jesenji deo sezone svojim igrama i golovima obeležio napadač Stefan Atanasov koji je prošao sve selekcije kluba i koji je u dosadašnjem delu prvenstva postigao je osam prvenstvena gola rekao je:

-„ Drago mi je da sam svojom igrom i golovima opravdao poverenje i ujedno doprineo dobrim rezultatima kluba.Želim da istaknem da smo podjednako svi zaslužni za uspeh koji se od nas realno očekivao u ovoj sezoni. Prošle sezone smo nesrećno ispali i sami smo krivi što se to desilo, ali realno i sada imamo tim za veća dela i najvažnije da smo svi ostali na okupu.“-

Prethodnih sezona i ove jeseni mnogo puta ste na mečevima bili igrač odluke.

-„Sve teče po planu i naš zajednički cilj je da ostvarimo ulazak u viši rang. Sve je do nas imamo najbolji tim i uslove za srpsku ligu i verujem da ćemo to opravdati igrama i rezultatima u nastavku sezone.“- kaže Atanasov.

Dobre igre celog tima daju realne šance da ove sezone možete i do samog vrha tabele.

-„ Klub ima veliku fudbalsku istoriju i mnogo je igrača iz naše sredine napravilo velike karijere tako da mi imamo obavezu da se ove sezone povrati sjaj nekadašnjeg kluba. Nema nikakve euforije i svaki novi meč je novi ispit za nas i očekujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo cilj koji želimo. Ispred nas je samo ekipa Mundijal sa kojom na proleće igramo na svom terenu i očekujem da ćemo biti bolji i prestići ih na tabeli..“- kaže Atanasov.

Godinama zahvaljujući vašo dobroj realizaciji pred golom protivnika mnogi klubovi su imali interesovanje da vas vide u svojoj sredini.

-„Bilo je mnogo puta, a i sada ima kontakta i poziva od klubova višeg ranga koji žele da me angažuju, ali nisam imao želju da napustim svoj klub i mesto i tako je i sada. Radim u svom mestu i to je jedan od razloga što sam odbio ponude na stolu i trenutno sada prvo želim da osvojimo prvo mesto i da klub vratimo gde mu je mesto.“- rekao je Atanasov. 

Napadač Stefan Atanasov (FK Jedinstvo Stević Kačarevo)


Vojlovica 2018 1 : 2 Mundial
Jedinstvo Stević 5 : 1 Glogonj
Omladinac 1927 1 : 0 Unirea
Tempo 3 : 0 Slavia
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mundial (-1) 8 8 0 0 23
2 Jedinstvo Stević 8 6 0 2 18
3 Unirea 8 4 2 2 14
4 Glogonj 8 4 2 2 14
5 Omladinac 1927 8 4 0 4 12
6 Vojlovica 2018 (-1) 8 2 1 5 6
7 Pobeda 8 1 2 5 5
8 Slavia (-1) 8 1 2 5 4
9 Tempo 8 1 1 6 4