XS
SM
MD
LG

Igokea srušila Cedevita-Olimpiju usred Ljubljane

Košarkaši Igokee savladali su Cedevita-Olimpiju u Ljubljani sa 85-78, u 14. kolu ABA lige.

Foto: ABA liga

Igokea nije dobro otvorila susret. Igrali su bez energije pa je Cedevita povela sa 14-6. Tajmaut Dragana Bajića, prodrmao je goste. Napravili su seriju 12-3 te su poveli sa 18-17. Ipak, Cedevita je bolje odigrala završnicu prvog perioda te su ga dobili sa 28-25. Imala je Cedevita i +7 u drugom periodu ali je Igokea opet napravila seriju i povela. Na kraju je Cedevita uspjela izvojevati prednost i sa vodstvom 49-46 otišla je na odmor.

Igokea je odigrala sjajno u trećoj četvrtini. Odbrana je cijelo vrijeme bila dobra. Kapiten Lešić igrao je sa ogromnom energijom na oba kraja terena, Grin je sjajno dirigovao igrom Igokee te su gosti sa dva poena prednosti ušli u poslednji period. Igokea je povela 74-69 u poslednjem periodu.Međutim, tad su stali i Cedevita serijom 7-0 pravi preokret. Trojkom Talića i poenima Ilića pod faulom, Igokea dolazi do +4. Potom su se odbranili, da bi dalekom trojkom Lešić riješio pitanje pobjednika.

Igokeu je do pobjede predvodio Lešić sa 27 poena dok je Grin imao 15 poena i 11 asistencija. Miler Mekintajer predvodio je Cedevitu sa 22 poena.