XS
SM
MD
LG

Miloš Krstić: Zna se koji nam je cilj!

Najzvučnije pojačanje u dosadašnjem toku prelaznog roka je povratnik u plavo-beli tabor, lucidni vezista, Miloš Krstić. Krstić se vratio na Omladinski stadion pun želje da zajedničkim snagama vratimo Beograd u viši rang takmičenja.

Boje Romantičara je branio tri i po sezone do sada i na svom kontu upisao 84 utakmice i 18 pogodaka.

Pozdrav Miloše i dobrodošao nazad!
- "Hvala, bolje vas našao!"

Kako se osećaš kao povratnik u redove Romantičara?
- "Osećaj je fenomenalan! Ja sam uvek bio deo kluba, kao da ga nisam nikada ni napuštao. Stvarno volim ovaj klub i svakom povratku se istinski radujem."

Kako je došlo do dogovora da se vratiš?
- "Dogovor je postignut vrlo brzo, nisam mnogo ni razmišljao. Prepoznao sam trud ljudi koji stvarno žele da klub vrate na mesto gde i pripada tako da evo me - tu sam!"

Koji su tvoji prvi utisci o stanju u ekipi nakon ovih par dana od početka priprema za nastavak sezone?
- "Prošlo je samo par dana od mog povratka tako da još pratim i upoznajem neke momke, a sa nekima sam i igrao. Mogu samo da kažem da je struka koja vodi naš prvi tim jako dobra, profesionalna. Mislim da se samo takvim pristupom klub vraća na mesto gde i pripada."

Da li si uspevao da stigneš da pogledaš neku našu utakmicu ove sezone i uopšte da li si pratio ovosezonske postignute rezultate?
- "Iskreno nisam imao baš puno vremena da ispratim to sve kako treba. Gledao sam par utakmica na našem stadionu. Primetio sam da ima tu kvaliteta, sa još par dodatnih pojačanja "nema zime" za naš klub."

Koliko si upoznat sa rivalima? Imaš iskustvo igranja u ovoj ligi braneći naš dres pre dve sezone. Kakva je konkurencija u odnosu na taj period? Može li OFK Beograd na leto da se konačno vrati u viši rang takmičenja?
- "Rivale sam generalno upoznao noseći dres pre dve sezone i mogu samo da kažem da liga nije uopšte naivna, ima tu par ozbiljnih ekipa koje mogu i sada da igraju viši rang. Što se tiče nas, poenta je da gledamo sebe, uigramo se što bolje i korak po korak da grabimo ka ostvarenju cilja. Znamo naravno koji je, da se ne ponavljam!"

Ovo je treći put da si igrač OFK Beograda. Naš dres si branio u periodu 2009-12 i u sezoni 2017/18. Možemo li barem nakratko da evociramo uspomene na te godine boravka na Karaburmi. Do sada si u prvenstvenim, kup i utakmicama Lige Evrope odigrao ukupno 84 utakmice i postigao 18 golova.
- "Uvek se rado vratim u to vreme igranja. Pričam sa prijateljima stalno kako je ovaj klub mnogo veliki i posle svega što mu se izdogadjalo je ostao isti. Pristup prema njemu mora biti isti jer je poseban, ima dušu. Što se tiče statistike, tu sam da premašim 100-tku i jako ću biti srećan ako to i ostvarim. Nadam se sa još boljim skorom golova."

U šampionatu 2009/10 bio si deo jedne od najboljih generacija kluba u novijoj istoriji. U timu su bili Šaranov, Stanković, Nikolić, Marković, Žeravica, Beljić, Simić, Trivunović, Abubakar, Sinđić, Milić... Pod dirigentskom palicom Dejana Đurđevića sezonu smo završili na visokom trećem mestu, bili polufinalisti kupa i izborili kvalifikacije za Ligu Evrope. Još se pamti tvoj evro-gol na "Ali Sami Jeniju" kada se ućutalo 20 000 Turaka i čulo samo naših pedeset Ofkovaca kojima si izazvao eksploziju radosti!
- "2009/10, sezona za pamćenje i prepričavanje novijim generacijama. Imali smo stvarno jako dobar tim, pre svega dobar kolektiv! Svaka utakmica nam je bila na vrhunskom nivou tako da nam je šlag na tortu bilo igranje na kraju u tim kvalifikacijama. Bilo je super, do tada moje prvo nastupanje u evropskim takmičenjima. Prva utakmica sa Belorusima, Torpedo, a druga sa velikanom, Galatasarajem gde u tom momentu ima niz vrhunskih fudbalera - Arda Turan, Lukas Nil, Lorik Cana, Hari Kjuel itd... Nismo ih prošli, ali smo ostavili jako dobar utisak, pogoto tamo u Istanbulu. Eto namestilo mi se da baš ja njima dam gol i stavim pecčt na moju karijeru igranja do tada u ovom klubu. Super sezona, nema šta, odličan osećaj!"

Naredne dve sezone smo zauzeli 7, odnosno 8. mesto. U ekipu su stigli Kecojević, Lukač, Batioha, Mijić, Aca simić, Nemanja Nikolić, stasali su Rodić, Petković, Filipović, Vasiljević... Sećanje na ta dva šampionata?
- "Šta da vam kažem isto za te sezone... strašni momci! Dovoljno je samo da pogledamo njihove karijere i gde su igrali, a i neki gde igraju i sada.. Ofk-a je uvek davao odlične igrače, voleo bih da sejoš neko od njih vrati nazad i pomogne klubu u ostvarenju cilja, da vratimo NAŠ BEOGRAD gde mu je mesto!"

Poruka navijačima? 
- "Poruka!!! Volite ovaj klub kao što ste ga voleli do sada jer vratiće osmehe svima istima koji su uz njega! Jedan pravi i uvek veliki OFK Beograd!"


Crvena zvezda 1 : 1 Radnički (O)
OFK Beograd 1 : 2 Sremčica
GSP Polet Dorćol 1 : 2 Jedinstvo
Teleoptik 0 : 0 BSK Borča
TEK Sloga 2 : 1 OFK Mladenovac
Stepojevac Vaga 0 : 0 Radnički (NB)
IMT 7 : 1 Lokomotiva
Brodarac 0 : 5 Zvezdara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 17 12 4 1 40
2 Zvezdara 17 9 2 6 29
3 OFK Beograd 17 8 5 4 29
4 BSK Borča 17 7 5 5 26
5 Jedinstvo 17 7 3 7 24
6 Radnički (NB) 17 6 6 5 24
7 TEK Sloga 17 6 5 6 23
8 Brodarac 17 6 4 7 22
9 Sremčica 17 6 4 7 22
10 Radnički (O) 17 5 6 6 21
11 Teleoptik 17 5 6 6 21
12 Lokomotiva 17 5 5 7 20
13 OFK Mladenovac 17 4 7 6 19
14 Crvena zvezda 17 4 6 7 18
15 GSP Polet Dorćol 17 5 3 9 18
16 Stepojevac Vaga 17 3 5 9 14