XS
SM
MD
LG

Budućnost iz Salaša Noćajskog uveliko puni baterije

Budučnost, lider sremskoligaškog karavana

Budućnost iz Salaša Noćajskog uveliko se priprema na svom terenu za nastavak prvenstva Sremske lige. Prvi deo sezone ostao je u lepom sećanju, te fudbalski poslenici sve čine da „fudbalska bajka“ potraje što duže.  

- Mi smo najspecifičnija ekipa u Sremskoj ligi – tvrdi Mita Ninković, trener - Imamo igrača koji zbog svojih obaveza ne mogu baš redovno da treniraju. Tu su i oni u „lepim fudbalskim godina“, uz one koji se tek dokazuju. U svakom slučaju, svi verujemo da ćemo biti spremni na startu prolećne sezone. Salaš Noćajski je malo mesto, a mi nismo opterećeni šampionskom titulom. Želja nam je da budemo pri vrhu i da igramo svoju igru, a vreme će pokazati za šta će to biti dovoljno. Neosporno je da smo među siromašnijim klubovima u ligi, ali se možemo pohvaliti izuzetnim drugarskom među igračima. To je naš najveći kvalitet, uz činjenicu da je gro ekipe dugi niz godina na okupu. Zadovoljan sam igrom u prvoj kontrolnoj utakmici protiv Slobode iz Donjeg Tovarnika (2:1). Planiramo još nekoliko provera gde će nam rivali biti: omladinci Radničkog iz Sremske Mitrovice, Podrinje iz Mačvanske Mitrovice, Budućnost iz Manđelosa iz Manđelosa, BSK iz Bešenova, Sloboda iz Šašinaca...

 Predsednik Budućnosti, Marko Simić, još jednom analizira jesenje igre .

- Igrali smo vam svih očekivanja – kaže Simić – Verijemo da ćemo u istom ritmu nastaviti. Naravno, nikako ne smemo zaboraviti na najveće konkurente, Radnički iz Šida, posebno pećinački Donji Srem 2015. Da bi i na proleće bili što konkurentniji, pojačali smo se s nekoliko kvalitetnih fudbalera. Vratili su se Marko Đukić iz rumskog Prvog maja, a Vanja Rogo iz Podrinja. Pojačali smo se sa Dušanom Pavlovićem iz Železničara (Inđija), koji je po opštem uverenju jedan od najkvalitetnijih igrača u Sremskoj ligi. Ubeđeni smo da imamo osnove da budemo veliki optimisti.

Budućnost je jesenas igrala najefikasniji fudbal. Kako drugačije, kada je u svojim redovima imala prvog strelca Sremske lige Slavka Simovljevića (32), čiji se rimali posle njegovih šuteva u 15 navrata vadili loptu iz mreže.

- Prvi deo sezone je bio izuzetno zanimljiv – ističe golgeter Simovljević – Pri vrhu, pored nas, izdvojili su se Radnički i Donji Srem 2015. Naš cilj smo ispunili, uz napomenu da je moglo biti još bolje. Navijači od nas očekuju samo pobede. Naravno, to neće biti lako, s obzirom da će u nastavku svaki bod imati posebnu težinu.

Inače, Slavko Simovljević je fudbalsku karijeru započeo u rodnom Jarku (FK Sremac). Dokazivanje nastavlja u Hrtkovcima, s kojima ulazi u Sremsku ligu. Posle pet godina, ispunjava mu se dugogodišnja želja da zaigra za Budućnost, 2018. godine. Za dve godine u ovom klubu postigao je, kako kaže, preko 50 prvenstvenih golova.

 

Mita Ninković, šef struke

Marko Simić, predsednik kluba

Slavko Simovljević, golgeter