XS
SM
MD
LG

Vesprem kao nagrada za dosadašnje rezutate

Foto: rkv.rs

RK Vojvodina je jedini srpski tim koji nastavlja borbu u četvrtfinalu eminentne SEHA lige. Prvenstvo u A grupi završili su na četvrtom mestu, sa indetičnim odnosom pobeda i poraza. U konkurenciji evropskog prvaka Vardara, Zaporožja, Preškova, uspeli su da ostvare pet pobeda. Žreb je hteo da u eliminacionoj fazi  odmere snage sa drugim srpskim timom Metaloplastikom, i sa dve pobede prođu u četvrtfinale.

- Veliki je uspeh za Vojvodinu naći se među osam najboljih ekipa SEHA lige, gde nastupaju sve same evropske veličine. Koliko je liga kvalitetna govori podatak da su u zadnje 2-3 godine prvaci Evrope bili Vardar i Vesprem, sa kojim ćemo u četvrtfinalu, 8. marta, odmeriti snage i odigrati dve utakmice. Nema sumnje da će dolazak evropskog šampiona u Novi Sad biti praznik rukometa i događaj koji će se dugo prepričavati. U okršaju sa sjajnim Mađarima mi smo autsajderi, ali će to za naše mlade igrače biti novo iskustvo i mogućnost da još više napreduju. Treba li trošiti reči pa kazati da je budžet Vesprema višestruko veći od našeg, da ne govorimo o uslovima i organizaciji rada  - naglašava trener Boris Rojević.

Vojvodina je sprega mladosti i iskustva. Takmičarski pogon broji 16 rukometaša koji su kroz SEHA ligu i predstojeći domaći plej of, poneti najveći teret i biti oslonac u kreaciji igre trenera Rojevića. - Tri rukometna bisera Nikolić, Tomić i Milić već u ovom uzrastu nagoveštavaju veliki potencijal i visoke domete. Jovica Nikolić je na Evropskom kadetskom prvenstvu proglašen za najboljeg desnog beka. O golmanu Verkiću i Pribaku ne treba trošiti reči. To su igrači sa zavidnim karijerama u velikm evropskim klubovima - kaže cenjeni stručnjak kojio strategiju zasniva na čvrstoj i dobro organizovanoj odbrani i tranziciji.

Do četvrtfinalne utakmice sa Vespremom, Vojvodina će učestvovati na renomiranom turniru u Vrbasu, gde ce pored domačina nastupiti Jugović i Metaloplastika. Pre plej ofa, koji je na programu u aprilu, nastupiće u četvrtfinalu nacionalnog kupa. Kad je u pitanju raspored snaga u Super ligi, Rojević  Vojvodinu ne vidi kao velikog favorita. – Pored Metaloplastike, ozbiljno preti pančevački Dinamo, trenutno vodeća ekipa u prvenstvu. Po imenima Pančevci su možda najkvalitetniji sastav i biće u izvesnoj prednosti što neće imati pauzu u prvenstvu u odnosu na nas i Šapčane – objašnjava naš sagovornik, koji je u Vojvodini šest godina. Počeo je sa mlađim pionirima, da bi od pre dve godine preuzeo prvi tim i osvojio šest vezanih trofeja u prvenstvu, kupu i ostalim takmičenjima. Pored toga ima tri titule sa kadetima i pionirima. 


Vojvodina 33 : 35 Vardar
Nexe 25 : 28 Motor Zaporozhye
Tatran 38 : 25 Beijing Sport University
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vardar 10 8 0 2 24
2 Motor Zaporozhye 10 8 0 2 24
3 Tatran 10 5 0 5 15
4 Vojvodina 10 5 0 5 15
5 Nexe 10 4 0 6 12
6 Beijing Sport University 10 0 0 10 0