XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Druženje sa olimpijcima u „Telenoru“

Generalni sponzor olimpijskog tima Srbije „Telenor“ i Olimpijski komitet Srbije organizovali su druženje predstavnika medija sa grupom sportista koji će učestvovati na OI u Londonu od 27. jula do 14. avgusta.

Prisustvovali su vaterpolisti Slobodan Soro i Milan Aleksić, reprezentativke u streljaštvu Ivana Maksimović i Zorana Arunović, veslači Goran Jagar, Radoje Đerić, Miloš Vasić i Miljan Vuković, kajakaš Marko Tomićević i tekvondoka Dragana Gladović.

Profesor dr Branislav Jvetić, sportski direktor OK Srbije, obavestio je o trenutnom stanju misije za London (56 sportista, u vaterpolu i još osam pojedinačnih sportova) ali i o prognozama u nastavku kvalifikacija koje očekuju obe odbojkaške selekcije i rukometaše.

- Prema učesničkoj simulaciji i pozicijama na ATP odnosno VTA listi učesnici OI su i šestoro tenisera – naglasio je profesor Jevtić.-. U preostala tri meseca do Londona, one koji još uvek nisu izborili vize, čeka niz kvalifikacionih takmičenja. Ukoliko bi se plasirale i sve tri ekipe koje u ovom trenutku imaju šansu, rukometna reprezentacija, kao i muška i ženska odbojkaška selekcija, tim Srbije brojao bi i više od 100 sportista.

Dobrodošlicu su poželeli i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS i Ćel Morten Jonsen, generalni direktor „Telenora“.

- Ulazimo u završni deo priprema i zahaljujemo se na pomoći Olimpijskom komitetu Srbije i sponzorima kakav je i „Telenor“ – rekla je Zorana Arunović.- Pripremamo se za odlazak u Bordo u kamp, ali smo suočeni sa velikim problemima zbog propisa o unošenju oružja u Francusku i ta procedura oduzima mnogo vremena. Odlične su bile i prireme u Kuvajtu, bilo je i dobrih rezultata i sve to unosi mnogo optimizma pred nastavak teškog rada na putu do Londona.

Ivana Maksimović će 2. maja napuniti 22 godine. Njen otac, proslavljeni olimpijac Goran Maksimović je na svoje prve (od pet) Olimpijske igre u Los Anđelesu 1984. otišao kada je imao 21 godinu:

- Videćemo strelište na predolimpijskom turniru za Svetski kup u Londonu od 17. do 19. aprila i pre toga ćemo organizovati i prireme u Novom Sadu. Jedna grupa strelaca ide u Bor, a odlučila sam se za Novi Sad gde ću raditi sa Nemanjom Mirosavljevim. Biće naporno, pogotovo jer tek ulazimo u sezonu MK oružjem, a to znači mnogo časova na strelištu.