XS
SM
MD
LG

Iskusni internacionalci za novi kvalitet odbojkaša Partizana

Foto: facebook.com/odbojkaskiklub.partizan

Osvajanjem trećeg mesta u regularnom delu prvenstva Super lige Srbije, odbojkaši Partizana su odigrali preko plana i  ispunili očekivanja. Plasman iza vodeće Vojvodine Seme i Niša je utoliko veći ako se zna da su pre dve godine igrali u Prvoj ligi i ekspresno se vratili u elitu.

- Nastupli smo sa nedovoljno iskusnim timom i morali smo dovesti par igrača sa internacionalnim iskustvom. Da bi pojačali konkurenciju i zadržali sadašnje pozicije u mini ligi, angažovano je nekoliko poznatih imena. Nova lica su tehničar Kisić, korektor Nikolić i primači Đorđević i Koprivica. Sa reprezentativnim liberom Pekovićem i Radovićem stvorili smo respektabilan sastav - kaže mladi stručnjak i nekadašnji reprezentativac Bojan Janić. Naglašava da želi da radi u povoljnoj atmosferi, sa puno uložene energije od strane igrača i sa maksimalnom posvećenošću postavljenim zadacima. -Uspeli smo, veli, da jake individualce podredimo zahtevima kolektiva i  tu leži naša snaga.

Mini liga nije počela prema očekivanjima. Požarevljani su iznenadili Partizan u Zemunu i kući odneli dva boda. - Nismo počeli dobro. Negde u glavama igrača  premotava se film vezan za utakmicu godine i finale Kupa. Dekoncentracija, sitne greške odvele su nas u neplanirani poraz. Poveli smo sa 2:1 u setovima, imali kontru za pobedu i nismo je iskoristili. Mladi radnik je odigrao hrabro, staloženo i bili su za to nagrađeni - kaže u osvrtu na proteklu utakmicu naš sagovornik. U Partizanu su mišljenja da ima još dosta da se igra i poraz se može nadoknaditi već na sledećoj utakmici protiv Spartaka u Subotici. ’’Golubovi’’ su u dva navrata nadigrali ’’crno-bele’’ u regularnom delu prvenstva.  

Janić tvrdi da je dobro prostudirao igru Subotičana, i da su iznenađenja svedena na najmanju meru. – Želim da vidim gde nam je mesto u ovom trenutku. Pokušaćemo da odigramo skoncentrisano i pokažemo dobru energiju. Teško je otrgnuti se od pomisli da nas od velikog finala na Ubu deli 3-4 dana. Neki igrači mogu, a neki ne da se nose sa nametnutim pritiskom – objašnjava Janić, koji je u dugoj i plodnoj karijeri imao mnoštvo sličnih utakmica i sigurno će znati da relaksira i dodatno motiviše igrače za ono što ih očekuje.

Naš sagovornik smatra da je liga izjednačena i dosta jača u odnosu na prethodne sezone, zahvaljujući povratku iskusnih internacionalaca. – Vidi se da se podigao nivo odbojke, koji će rasti još više. Verujem da će prisutan kvalitet pomoći mladim i neafirmisanim igračima da brže napreduju i stasavaju – ubeđen je mladi stručnjak, koji od ove sezone samostalno vodi ’’crno-bele’’.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34