XS
SM
MD
LG

Ubljnke u utakmici godine nadigrale Jedinstvo i osvojile pehar pobednika kupa

Foto: ossrb.org

Ub živi u znaku odbojke. Klub koji je tek dve sezone superligaš, uspeo je da se okiti prvim trofejojom pobednika Kupa. Za Ubljanke je ulazak u finale bio ravan osvajanju trofeja. Zahvaljujući iskustvu, domaćem terenu, velikom motivu i želji, nošeni na krilima podrške pune hale, nadigrale su mladi sastav Jedinstva. U najboljem ovosezonskom izdanju devojke trenera Marijane Boričić su ostavile srce na terenu, igrale preko svojih mogućnosti i posle pet dugih setova prigrlile zasluženo pehar.

- Odigrale smo fenomennalno, da ne kažem perfektno. Gledajući statistiku dominirale smo u svim elementima igre. Ispoljile smo mnogo agresije i hrabrosti u akcijama. Često takav način igre nosi rizik u velikom broju grešaka, ali smo ih sveli na najmanju moguću meru. Bile smo bolje, kontrolisale smo utakmicu u svakom trenutku, ubedljivo dobile tri seta, a preostala dva smo gubile tesno u samoj završnici. Koliko smo bile disciplinovane vidi se u statiscici da smo primile samo dva asa za pet setova. Svi parametri su bili na našoj strani, a što smo igrale pet setova govori o kvalitetu naših rivalki. Možda su gošće previše rotirale, nisu uspele da stabilizuju igru, više su grešile i nisu pokazale dovoljno strpljenja i mirnoće u ključnim trenucima. Ne kaže se uzalud, da igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli - kaže presrećna Marijana Boričić, čije su zasluge evidentne u razvoju ubske odbojke!

Cenjeni stručnjak u prvom trenutku nije htela da istakne pojedince, smatrajući da je prevagu odneo kolektivni pristup igri. Ipak je izdvojila učinak libera Sanje Đurđević i korektorke Jelene Vulin, koja je tri dana ranije doživela diskorziju skočnog zgloba, stisla je zube i bez ijednog treninga odigrala vrhunski. Srednji blokeri Aleksandra Gligorić i Anica Kutlešić su bile neprobojan zid na mreži i uspešno dijagonalama pogađale protivničko polje.

Slavilo se dugo sa navijačima na parketu ubske hale sportova, bilo je i šampanjca, nastavilo se u svlačionici, a velika svečanost povodom osvajanja Kupa biće upriličena naknadno.