XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Saopštenje OK Srbije posle napada na strelca- olimpijca Nemanju Mirosavljeva

Povodom incidenta kada je fizički napadnut reprezentativac Srbije u streljaštvu Nemanja Mirosavljev, Olimpijski komitet Srbije izdao je saopštenje koje prenosimo u celini:

„Svaka vrsta nasilja, samim tim i ovo što se dogodilo Nemanji Mirosavljevu, je za najoštriju osudu. Brojnim aktivnostima koje OKS sprovodi, trudimo se da promovišemo upravo suprotne vrednosti, poput tolerancije, prijateljstva, uzajamnog poštovanja... Na žalost, u društvu u kome živimo, ovakvi incidenti nisu retkost. Verujemo da svi zajedno moramo da radimo na tome, kako bismo došli do situacije u kojoj će ovakva vrsta ponašanja biti najoštirje osuđena i prepoznata kao apsolutno neprihvatljiva. Iskreno se nadamo da Nemanjine povrede neće ozbiljnije uticati na tok njegovih priprema, da će se brzo oporaviti i spreman dočekati Olimpijske igre u Londonu.“

Mirosavljeva je napao komšija, dok je video kamerom snimao kćerku na biciklu i ceo snimak incidenta nalazi se na društvenoj mreži Jutjub. Sve se dogodilo ispred zgrade u kojoj Mirosavljev živi sa porodicom. Posle incidenta Mirosavljev je pregledan u bolnici i konstatovane su mu povrede u predeleu stomaka i vrata zbog čega je morao da stavi medicinsku kragnu.

- Pošto me je dva puta udario odmah sam pozvao policiju koja je ubrzo došla. Snimao sam kćerku kako prvi put vozi bicikl bez pomoćnih točkova iza naše zgrade. Komšija je počeo da mi preti sa terase da se ne derem a ja sam mu predložio da pozove komunalnu policiju da to utvrdi. Ubrzo je sišao i sve što se potom dešavalo vidi se na snimku.

Mirosavljeva je najviše zabrinulo što su sve to geladala njegova deca i dodao de je komšija D. N. od ranije poznat po terorisanju komšiluka a mnoge komšije su mu se javili da to i posvedoće. Priprema i tužbu protiv komšije zbog povreda.

- Bojim se da mi od udaraca nije obnovljena povreda vrata koju sam jedva sanirao – rekao je Mirosavljev.- Ići ću na dodatna ispitivanja da proverim jer me čekaju veoma važna takmičenja u pripremama za OI.