XS
SM
MD
LG

WABA liga završena

Košarkašice Budućnosti Bemax treći put šampionke su WABA lige!

Naime, Bord regionalne lige je danas na vanrednoj sjednici povodom nastale situacije sa koronavirusom u regionu u kojem se igra WABA liga kao i u cijelom svijetu jednoglasno donio odluku da se prekidaju takmičenja u svim uzrasnim kategorijama, čime je proglašen kraj sezone 2019/2020.

-S obzirom da je otkazan fajnal-for, koji je trebao da bude odigran 21. i 22. marta u Staroj Zagori, Bord lige donio je odluku da se konačan plasman ekipa određuje plasmanom poslije završenog regularnog – ligaškog dijela takmičenja. Na osnovu toga prvak WABA lige je Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax, drugo mjesto osvojilo je Celje, treće Montana, četvrto Beroe, peto je Kraljevo, šesto mjesto pripalo je Banovićima, sedmi je Partizan, osma Crvena zvezda, deveto mjesto pripada Orlovi, dok je posljednjeplasirana ekipa Trešnjevka - navodi se u saopštenju Borda WABA lige, koje je poslato svim klubovima danas poslijepodne.

Podgoričanke su tako sezonu završile sa učinkom 15-3. ,,Vučice” su u prva dva kola poražene od Celja i od bugarske ekipe Beroe, da bi nakon toga ,plave” vezale čak 13 pobjeda (što je prvi put u istoriji kluba, što je četvrta najduža pozitivna serija u ovom takmičenju), a dva kola prije kraja poražene su u Beogradu od Crvene zvezde. Ipak, pobjedom u posljednjem kolu nad Montanom, te porazom Celja u Staroj Zagori, Budućnost Bemax je baš kao u sezoni 2015/2016 osvojila prvo mjesto na kraju ligaškog dijela.
Osim u seniorskoj konkurenciji prekinuta je sezona i u kategoriji do 17 i do 15 godina.

-Otkazan je fajnal-for do 17 godina, koji je trebao da se odigra 14. i 15. marta u Celju, kao i fajnal-for u kategoriji do 15 godina, koji je trebalo da se održi 4. i 5. aprila na neutralnom terenu.

U konkurenciji do 17 godina prvak je Celje, drugoplasirana je ekipa ,,Radivoj Korać”, a treći Akson Ilirija.

Celje je prvak i u konkurenciji do 15 godina. U uzrastu pionirki druga je Trešnjevka, treća Ratgeber Akademija, dok je Budućnost Bemax osvojila četvrto mjesto.