XS
SM
MD
LG

Zvezda traži nastavak takmičenja

Dan posle uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, KK Crvena zvezda oglasila se saopštenjem i rekla da će u narednom periodu postupati u skladu sa propisanim državnim merama.

Većina inostranih igrača crveno-belih je na lični zahtev napustila zemlju tokom pandemije virusa korona, a klub im je izašao u susret.

Zvezda je navela da je sa njima sklopljen dogovor da se vrate kada se život vrati u normalu, da bi sezonu priveli kraju.

S tim u vezi, crveno-beli su još jednom poslali poruku da će se zalagati za završetak takmičenja na terenu, kao i za nalaženje rešenja za takav epilog u teškim danima za život i sport u celini.

Pročitajte kompletno saopštenje:

"KK Crvena zvezda mts obaveštava sportsku javnost da je u skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, zbog opasnosti od širenja virusa Covid 19 obustavio sve aktivnosti seniorskog tima, mlađih kategorija kluba i škola košarke do normalizacije stanja u Republici Srbiji.

Uprava KK Crvena zvezda mts je nakon proglašenja vanrednog stanja i u novonastalim okolnostima održala sastanak sa trenerima i igračima svih selekcija i donela sledeće odluke:

- Većina stranih igrača je na lični zahtev otputovala svojim kućama, osim Majkla Odža i Stratosa Perperoglua koji se trenutno sa porodicom nalazi u Beogradu i u narednim danima doneće odluku o eventualnom ostanku u Beogradu ili odlasku u Grčku.

 

- Svi domaći igrači seniorskog tima i mlađih selekcija, kao i treneri, su u sa svojim porodicama u svojim domovima i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa merama državnih organa.

- Po normalizaciji i eliminisanju zdravstvene ugroženosti građana Srbije dogovoreno je da se svi strani igrači vrate u Beograd i zajedno sa domaćim igračima nastave sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju.

KK Crvena zvezda mts kao jedna od nacionalnih sportskih institucija deliće u potpunosti sudbinu ove zemlje i društva u kome živi i radi. Kada sport i košarka ponovo budu došli na red, naš klub će se zalagati da se sva takmičenja završe na terenu i da se šampioni proglašavaju nakon pobeda na parketu.

Imajući u vidu da je sada nacionalni prioritet očuvanje zdravlja I ljudskih života, bilo bi dobro da se svi solidarišemo I koncentrišemo u cilju prevazilaženja ovog velikog globalnpog izazova koji jedini zajednički možemo da pobedimo.

Imaćemo dovoljno vremena da pronađemo rešenja za okončanje takmičenja na sportski način I na terenu, bez ikakvih prekrajanja tabela i neumerenih izjava kada im nije ni vreme, ni mesto. Do tada, čekajući bolja vremena, ne želimo na bilo koji način da utičemo na nešto što je mnogo važnija utakmica od one na košarkaškom terenu – borba za život naših građana.

KK Crvena zvezda će u potpunosti poštovati mere koje su propisali Predsednik Republike Srbije i Vlada Republike Srbije, što očekuje I od svoje milionske armije navijača i simpatizera".

mondo.rs