XS
SM
MD
LG

Bajern otpisao trojicu

Bajern se priprema za sljedeći prelazni rok u kojem planira pojačati ekipu na nekoliko pozicija. Bajern želi veliko pojačanje: Hasan Salihamidžić održao sastanak sa čelnicima bogatog kluba

Kako bi njemački prvak doveo igrače koje želi, morat će se riješiti nekoliko fudbalera. Bild otkriva da su otpisani 31-godišnji Žerom Boateng, njegov vršnjak Havi Martinez i 25-godišnji Korentin Tolisso. Bayern njihovim odlascima želi stvoriti prostor za plate novih igrača.

Boateng je u klubu od 2011. godine, a ove sezone je odigrao 24 susreta. Martinez je godinu kasnije stigao u klub, a ove sezone je u drugom planu i odigrao je manje od 900 minuta. Početkom godine kamere su snimile Martineza kako plače jer ga je tadašnji trener Niko Kovač ostavio na klupi. Toliso je u Bajern stigao prije dvije i pol godine za 41,5 miliona eura, a u posljednje vrijeme je sve češće na klupi.

U Bajernu su odlučili zadržati klupske legende Manuela Nojera  i Thomasa Milera te im ponuditi nove ugovore. Vjerovatno ostaje i Ivan Perišić, hrvatski reprezentativac koji u Bajernu igra na posudbi iz Intera. Bild piše da će Bajern otkupiti njegov ugovor od milanskog kluba.