XS
SM
MD
LG

Mijatović? Ma da, kako da ne!

Peša Mijatović

Predrag Mijatović je kao sportski direktor Real Madrida prošao kroz sve i svašta, ali jedan poziv bio je drugačiji od ostalih.

Naime, Nijemac Kristofer Skorč, otkrio je kako je, kao 18-godišnjak, dobio poziv koji nije mogao ni da sanja. Tada je igrao štopera u Herti, a u školi mu je zazvonio telefon.

-Halo? Ovdje Predrag Mijatović, sportski direktor Real Madrida. Sviđaš mi se, prijatelju – začulo se s “druge strane žice”.

-Ma, da, jeste, kako da ne! – rekao je Skorč i prekinuo vezu. Onda je pojasnio šta se potom desilo.

-Mislio sam da me neko zafrkava, jer sam imao prilično duhovito društvo. Ali, nedugo poslije toga zove me moj savjetnik i pita me da li je sa mnom sve u redu. Kaže mi da dođem da se vidim s njim u restoranu u Berlinu, kad tamo, za stolom – on sjedi s Mijatovićem! Kada sam ih vidio, prestao sam da dišem! Onda sam Mijatoviću hiljadu puta uputio izvinjenje. Sve sam mu objasnio. On mi je samo rekao da nikada nije doživio nešto tako, ali da mu je simpatično – otkrio je njemački defanzivac a prenosi Blicsport.

On je sa “B” timom Real Madrida potpisao petogodišnji ugovor.

-Ne bih takvu ponudu nikada dobio u Njemačkoj. Prosto, Mijatović mi je rekao da je finansijska konstrukcija sporazuma takva da, prosto, treba da iskoristim tu mogućnost i oprobam se. Pomislio sam ‘Čak i ako ne uspijem, Real će postati dio mog života’. Otac mi je poslije često govorio ‘Već si uradio jednu stvar koju niko ne može da ti oduzme, prvi si ‘Osi’ (igrač iz Istočne Nemačke) koji je završio u Realu – smije se Skorč.

U Realu se nije nametnuo, pa je poslije dvije godine u Madridu 2009. prešao u Keln. Igrao je potom za Bohum, Duizburg, Energi Kotbus, FSV Frankfurt i Irdingen, a sada privodi karijeru kraju u njemačkom četvrtoligašu Sarbrikenu.

Izvor: srpskaInfo.com