XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Jasna Šekarić pobedila u prvom Kupu SS Srbije

Reprezentativka Crvene zvezde Jasna Šekarić osvojila je prvo mesto u gađanju MK pištoljem 30 plus 30 metaka u prvom Kupu SS Srbije održanom na strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu.

Imala je odličnih 587 krugova (precizno 292, brza paljba 295). Drugo mesto pripalo je svetskoj šampionki i vicešampionki olimpijki Crvene zvezde Zorani Arunović sa 583 kruga (293 i 290) dok je treća bila Jelena Arunoviđ takođe članica Crvene zvezde sa 582 kruga (289 i 293). Koliko su dobro gađale pokazuje i podatak da bi kao ekipa sa 1.752 kruga imala 11 krugova bolji rezultat od državnog rekorda! Olimpijka Bora 030 Bobana Veliković nije učestvovala.

U juniorskoj konkurenciji slavila je Danica Rašeta iz Zemun Centar sa562 kruga (278 i 284), dok su drugo i treće mesto zazele Ana Alantijev (Smederevo) sa 544 i Aleksandra Matijašević iz Crvene zvezde sa 527 krugova.

Juniori, polako ali uporno, sebi krče put u ovoj disciplini. Prve tri mesta osvojili su mladi strelci Kolubare Pavle Aleksić 507 (259 i 248), Žarko Marić 493 i Aleksandar Živanović 463 kruga.

- Ovo je bilo poslednje takmičenje pred odlazak na predolimpijski turnir za Svetski kup koji će se na olimpijskom strelištu u kasarni Kraljevske artiljerije u Londonu održati od 17. do 29. aprila – kaže v.d. selektora Goran Maksimović. – Seniorke su zasta sjajno gađale, nadam se da će Šekarićeva i Zorana Arunović biti na nivou i u Londonu.

U selekciji Srbije su – puška: Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Andrea Arsović (Partizan), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i Stevan Pletikosić („Čika Mata“) i pištolj: Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasna Šekarić (C. zvezda), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac).

Uz v.d selektora Gorana Maksimovića u stručnom štabu u Londonu će biti i lični treneri strelaca Mira Maksimović, Dragan Donević, Dragan Marković, Jelena Arunović, Boban Marković i Aleksandar Zlatić. Prva takmičenja su 19. aprila kada na vatrenu liniju izlaze naše dame vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem. Olimpijski komitet Srbije pokriće troškove za ovo takmičenje.

Idućeg vikenda takođe na Carevoj ćupriji održaće se Kup SS Srbije u gađanju pištoljem središnjeg paljenja (PSP).