XS
SM
MD
LG

OK Vojvodina: Svi trofeji u vitrini Novosađana

Foto: okvojvodina.org

OK Vojvodina NS Seme šampion je Srbije za sezonu 2019/20, odlučeno je na elektronskoj sednici Izvršnog odbora OSS, predsedništva i direktora takmičenja. Ovo je ujedno četvrta uzatopna titula Novosađana, i treće pobedničko zvanje osvojeno u protekloj sezoni (Kup, Super kup i prvenstvo).

- Iza nas je jedna od najuspešnijih sezona, i zasluženo nam je pripao naslov najboljeg u nešto skraćenoj sezoni - reči su trenera Siniše Gavrančića. - Pre početka prvenstva zacrtali smo četiri cilja koja smo ispunili. Pored najfriškijeg trofeja u prvenstvu, poneli smo pehare pobednika Kupa i Superkupa, i izborili grupnu fazu Lige šampiona. Svaki uspeh meri se kroz prizmu rezultata, mada je meni  bitna afirmacija mladih igrača i napredak na individualnom planu. Neki su u klubu od ranije, i sada su blesnuli, baš kao i novajlije - navodi Gavrančić.

Šef stručnog štaba nije propustio priliku da se ukratko osvrne na pojedinačni učinak odbojkaša koji su iskazali najveći napredak i doživeli punu afirmaciju. - Pavle Perić je dugo važio za perspektivnog igrača i tek je proteklog prvenstva izbio u prvi plan. Tromboza je kapitena Simića udaljila sa parketa veći deo sezone, ali mu to nije smetalo da se pokaže kao sazreo i formiran igrač. Istu konstataciju mogu reći za blokera Mašulovića. Iza korektora Blagojevića je zavidna karijera i internacionalno iskustvo. Dvojica Požarevljana, nastavlja cenjeni stručnjak, Kovačević i korektor Buša iskazali su napredak, a ovaj drugi je dao krupan doprinos na servisu. U odsustvu Simića, Rudić je iskoristio šansu i uverio nas da njega ozbiljno računamo. Posle povratka iz Nice, gde se nije naigrao, primač  Mehić je odigrao kvalitetno i sadržajno. Isto važi i za  Bajandić, libera Lakčevića i Negića...

Sportski direktor Slobodan Boškan je u izjavi za medije, između ostalog rekao: - Nije ispalo kako smo želeli, i svakako bi bilo lepše da smo dobili priliku da svoje vrednosti potvrdimo na terenu. Odlučila je viša sila, i u ovoj situaciji drugog rešenja nije bilo. Zadovoljan sam konačnim ishodom, smatram, na osnovu ukupnog učinka, da smo zasluženo osvojili titulu. Kvalitet smo potvrdili osvajanjem još dva trofeja - Kupa i Supekupa - istakao je prvi operativac šampiona.

Pridržavajući se preporuka nadležnih, odbojkaši Vojvodine će za nedelju dana početi da treniraju na otvorenom, uz striktno poštovanje donetih mera i čekati da se  steknu uslovi za rad u dvorani. Pauza je bila duga i predstojeći period će se iskoristiti da se igrači postepeno uvode u ritam koji će omogućiti da se ekipa konsoliduje i spremi za ono što ih očekuje, a to je 15. juli i početak priprema za narednu sezonu. Direktor Boškan i čelnici kluba će u naredne tri nedelje obaviti razgovore sa igračima kojima ugovori ističu i ponuditi im mogućnost nastavka saradnje. Reč je o Mašulovića, Blagojeviću, Mehiću, Lakićeviću...


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34