XS
SM
MD
LG

Od utrine i blatuše moderan sportski centar

Sadržaj koji je promenio celo naselje - SC Karadjordje na Bunjačkom brdu iz ptičije perspektive

Na Bunjačkom brdu u Ribnici, uz igralište Fudbalskog kluba Karađorđe niče prelepi sportski centar, nešto što nemaju ni mnogo veći gradovi u Srbiji i regionu. Pre godinu i po dana počela je realizacija dugogodišnje ideje bivšeg fudbalera Karađorđa Nenada Vujisića da pored stadiona izgradi sadržaje koji ima moderan sportski centar. Poduhvat za svaku pohvalu i nevericu, jer se danas malo koja samopurava upušta u ovakve investicije,a SC „Karađorđe“ na Bunjačkom brdu gradi i finansira jedan čovek.

Na ideju sam došao davnih godina, dok sam još bio golman u mom matičnom klubu, FK Karađorđe iz Ribnice. Život me je odveo u inostranstvo, mnogo sam godina proveo u belom svetu, ali želja da se vratim na Bunjačko brdo je uvek postojala i bila je sve jača. Ispunila mi se želja, počeli smo da radimo na rekonstrukciji i izgradnji ovog sportskog centra. IOmao sam ogromnu pomoć i razumevanje rukovodstva FK Karađorđe, potom i grada Kraljeva i ovim putem im se zahvaljujem. Uspeli smo da posle godi9nu i po dana velikih ulaganja i rada stvorimo jedan od najlepših sportskih centara u Srbiji,a u ovom delu zemlje sigurno – priča Nenad Vujisić, potpredsednik okružnog ligaša Karađorđa i glavni finansijer izgrdanje pomenutog sportskog centra.

Ulazna kapija u SC Karadjordje u Ribnici

Prostor koji je do juče bio utrina,a glavni teren fudbalski poklonici su poodavno nazvali „blatuša“, iskorišćen je do poslednjeg metra.

Nenad Vujisić i Miloš Simović u modernom balonu tik uz glavni teren okružnog ligaša Karadjordja

Imamo lepe sadržaje u ovom centru. Pored glavnog terena našeg kluba, koji je i sada jedan od najboljih u gradau, uskoro će biti još bolji jer ćemo postaviti veštačku travu. Tu je balon sa veštačkom travom, otvoreni mini pič teren, zatim teren za basket „3 na 3“ po FIBA standardima, igralište za najmlađe, dok s euskoro privode kraju radovi na terenu za badmimton, kockice „dva na dva“ i „tri na tri“. Uz sve to, tu je prelepi kafić,a imamo u planu i želja mi je da rekonstruišem klupske prostorije i dogradim sobe i apartmane čime će naš sportski centar imati kompletnu uslugu.

Planovi vezani za sportski centar i prelepi teren kraljevačkog okružnog ligaša su jasni, najviše dobijauu članovi škole fudbala koju je od nedavno preuzeo bivši reprezentativac Nenad Piksi Kovačević.

Sportski centar ćemo svečano otvoriti 15. juna. Planirali smo tada jedna veliki turnir u malom fudbalu sa bogatim nagradama. Ovi tereni i sadržaji biće dostupni svima, ali uz jednu dobru organizaciju. Za sve će se pitati Uprava FK Karađorđe. Tu je i naša škola fudbala kojui je od nedavno preuzeo Nenad Piksi Kovačević, eks reprezentativac, bivši fudbaler Crvene zvezde i jedan od najboljih fudbalera koje je ovaj grad dao. Kada je u pitanju naš seniorski pogon, krajnji cilj je Karađorđe u Srpskoj ligi, ali ne na veštački način niti preko noći. Sve ovo je izgrađeno da bi smo vremenom stvorili kvalitetan tim koji će omogućiti realizaciju planova – zaključuje Nenad Vujisić, potpredsednik FK Karađorđe iz Ribnice kod Kraljeva.

Čekajući najbolje basketaše - teren "3 na 3" po FIBA standardima za najveća domaća i medjunarodna takmičenja

Već sada kada prođete pored ovog objekta, njegova lepota i fuinkcionalnost ostavljaju bez daha. Veliko bravo za Nenada Vujisića i samo da je više ljudi koji na ovakav način vraćaju svom rodnom gradu.

PODRŠKA SPORTSKOG SAVEZA KRALjEVA!

Moderan SC „Karađorđe“ na Bunjačkom brdu u baselju Ribnica upotpunjava sportsku ponudu grada na Ibru,a to posebno ističu u Sportskom savezu grada Kraljeva.

Uvek ćemo pomoći ovakve projkte, jer bez prave infrastrukture nema ni razvoja sporta. U ovom uzornom fudbalskom kolektivu nisu razmišljali samo najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, tu su sadržaji za druge sportove, za rekreativce i naše najmlađe sugrađane. Kraljevo ima čime da se ponosi i šta da pokaže brojnim gostima koji dolaze. Planiramo da maksimalno iskoristimo mogućnosti ovog sportskog centra i da organizujemo akcije i takmičenja na dobrobit mladih i kraljevačkog sporta – naglasio je Miloš Simović, predsednik SS grada Kraljeva.

 


Kraljevo Hajduk 0 : 4 Napredak
Popovići Vrnjci 2 : 1 Karađorđe
Proleter 1 : 0 Ribnica
Ibar 5 : 0 Gruža
Rudar 0 : 0 Mataruge
Borac (V) 0 : 5 Budućnost
Mladost 1 : 0 Mladi radnik 1925
Granit 0 : 6 Tavnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 16 13 1 2 40
2 Tavnik 16 12 2 2 38
3 Mataruge 16 9 5 2 32
4 Rudar 16 7 6 3 27
5 Budućnost 16 7 4 5 25
6 Karađorđe 16 7 3 6 24
7 Mladost 16 7 3 6 24
8 Ribnica 16 6 3 7 21
9 Mladi radnik 1925 16 6 3 7 21
10 Ibar 16 6 2 8 20
11 Kraljevo Hajduk 16 6 2 8 20
12 Napredak 16 5 4 7 19
13 Popovići Vrnjci 16 6 1 9 19
14 Gruža 16 4 3 9 15
15 Granit 16 4 1 11 13
16 Borac (V) 16 1 1 14 4