XS
SM
MD
LG

Sale na klupi Zvezde ?

Foto: Eurocup

Iako je u jednom momentu djelovalo da je blizu povratak Dejana Radonjića na klupu Zvezde, na kraju od toga neće biti ništa. Kako sada stvari stoje, novi trener Zvezde biće Saša obradović.

Obradović je igračku karijeru počeo u Zvezdi. Za Zvezdu je igrao u tri mandata a ukupno je odigrao sedam ipo sezona. Igrao je još za Limož, Romu, Albu, Budućnost i Keln gdje je i završio igračku karijeru.

U timu iz Kelna počeo je trenersku karijeru i u prvoj sezoni osvojio je titulu prvaka Njemačke a naredne sezone i titulu u kupu. Potom je vodio Kijev, Torv i Donjetsk sa kojim je osvojio titulu u Ukrajini. U periodu od 2012. pa do 2016. godine vodio je Albu i sa njom je osvojio tri kupa te je igrao TOP16 Evrolige. Pamti se i pobjeda nad San Antoniom u pripremnom periodu.

Nakon Albe, vodio je Lokomotivu iz Kubana sa kojom je osvojio Kup Rusije a u jednom trenutku imao je seriju od 26 pobjeda u svim takmičenjima. Nakon Rusije, vodio je prošle i ove sezone ekipu Monaka, sa kojom je stigao do TOP8 Evrokupa prije nego što će se sezona prekinuti radi virusa.

Bio je i kandidat za selektora Srbije ali je povjerenje ukazano Igoru Kokoškovu. Ukoliko se i ozvaniči saradnja Zvezde i Obradovića, biće to povratak Obradovića na mjesto uspjeha jer je prvi trofej u igračkoj karijeri osvojio sa Zvezdom kada je bio dio tima koji je osvojio titulu 1993. godine.