XS
SM
MD
LG

Bajić: Da opravdam poverenje uprave

Foto: ABA liga

Prije nekoliko dana Dragan Bajić potpisao je novi ugovor sa Igokeom i to na tri godine. Međutim, vremena za opuštanje nema. Iako do nove sezone ima nekoliko mjeseci, pred Bajićem je dosta posla kako bi sklopio konkurentan tim za narednu sezonu, u kojoj će Igokea igrati ABA ligu, prvenstvo BiH a aplicirala je i za igranje u FIBA Ligi Šampiona. 

''Sa Igokeom sam osvojio devet trofeja ali mislim da još nisam završio posao u klubu i osjećam da ću ponovo uradiiti nešto veliko. Rijetkost je na našim prostorima da trener dobije ugovor na tri godine a meni se to desilo. Sada je na meni da opravdam povjerenje koje sam dobio od uprave kluba'', ističe Bajić.

Igokea je već počela sa sklapanjem tima. Prvo pojačanje ekipe je Antabija Voler a proteklih dana sa Igokeom se povezivao i nekadašnji deseti pik na Draftu, Brendon Dženings.

''Svako ko prati regionalnu košarku zna kakav je Voler igrač. Riječ je o profesionalcu koji je posvećen košarci. Očekujem da nastavi sa dobrim partijama i da bude dobro pojačanje. Za Dženingsa sam čuo iz medija i koliko znam nije nam uopšte ni ponuđen'', kaže Bajić.

Igokea bi u predstojećoj sezoni mogla igrati u tri takmičenja. Samim tim, treba napraviti jasan plan kako bi sezona bila mirna a igranjem na više nivoa, biće prilike i za mlađe igrače.

''Još nije jasna situacija oko prvenstva BiH i Lige Šampiona. Međutim, kako bogd bilo moramo izbjeći situacije iz poslednjih sezona. Grčevito smo se borili za opstanak a to sada želimo promijeniti. Želimo napredak i da mnogo ranije prebrinemo sve brige oko opstanka. A ako to uspijemo, onda iz rasterećenosti možda možemo napraviti i nešto više. U zavisnosti od broja takmičenja, sastavljaćemo i samu ekipu. Cilj nam je da mlađima damo veću šansu. Ilić bi trebao imati još veću minutažu, Talić je takođe imao sjajnu prošlu sezonu a računamo i na Kočića, Topolovića, Kondića i Simanića.''

Ove sedmice bi trebalo biti jasno sve oko FBIA Lige Šampiona jer bi odluka trebala biti donijeta do 10. juna.

''Ove sezone će biti veoma kvalitetno takmičenje u Ligi Šampiona i dosta kvalitetnije nego proteklih sezona. Samim tim, teško je očekivati da nas odmah smjeste u grupnu fazu. Vjerovatno ćemo igrati jedan krug kvalifikacija. Neće biti lako jer će i tu biti opasnih ekipa ali nadamo se lakom rivalu i plasmanu u grupnu fazu'', kaže Bajić.

U novoj sezoni biće promijenjen i stručni štab Igokee. Žarko Milaković više neće biti pomoćni trener a nakon sezone pauze, u stručni štab vraća se Milutin Latinčić.

''U novoj sezoni Milutin Latinčić biće ponovo jedan od mojih pomoćnika, dok je Žarko Milaković napustio klub. Pored Latinčića, tu će biti još dva pomoćna trenera. Jedan je Zoran Petković, koji je dugi niz godina u klubu, a drugi je Marko Barać, koji je i prošle sezone bio dio stručnog štaba'', rekao je za kraj Bajić.