XS
SM
MD
LG

Kup i vitrinama, žal sa ABA ligom i Evrokupom

KK Partizan

Košarkaši Partizana i dalje treniraju. Tačnije, treniraće do petka. A onda će se pozdraviti. Do nekog novog viđenja. Neki od njih ponovo će se sresti u avgustu, kad je planiran početak priprema za novu sezonu. Neki će napustiti klub.

A svi zajedno su u utorak, ručkom u jednom prestoničkom restoranu, obeležili kraj jedne, u najmanju ruku, čudne sezone. Sezone koja je delovala kao da će biti nekakva prekretnica. Da iz lošijih, Valjak krene ka boljim danima. Sezone u kojoj su crno-beli igrali sjajno.

Bili u odličnoj situaciji da se bore za trofeje, u svim takmičenjima u kojima su učestvovali. Ali, gde ih je viša sila zaustavila, i to u trenutku kada su bili u najvećem naletu.

Slaba uteha im je činjenica da su u oba takmičenja obezbedili prve startne pozicije pred plej-of trke, da to dalje znači da bi imali prednost domaćeg terena do kraja ABA lige i Evrokupa.

Da bi verovatno, jednu od te dve šanse uspeli da iskoriste i dođu do trofeja. Koji bi u tom slučaju imao i posebnu specifičnu težinu – značio bi plasman u Evroligu. Prvi put posle 2013. godine.

Tačnije, kada je sezona konačno dobila svoj epilog za zelenim stolom, ne na terenu, možda bi im lakše bilo da nisu igrali tako dobro, da nisu bili prvi, da nisu bili spremni da nastave... Onda ne bi imali za čim da žale. Ovako...

Zato se i sada na licima košarkaša Partizana jasno vide pomešane emocije. Ponos i žal. Zadovoljstvo i razočarenje.

Na ručku su bili svi članovi prvog tima koji su trenutno u Beogradu. Koji uostalom svih ovih dana i treniraju.

Od kapitena Novice Veličkovića, do najmlađeg Uroša Trifunovića. Bili su tu i: Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Stefan Birčević, Rašon Tomas, Nemanja Gordić, Nikola Janković. Kao i svi članovi stručog štaba, sa trenerom Andreom Trinkijerijem na čelu.

Na kraju ručka sačekalo ih je malo iznenađenje - na tanjirima na kome je bio poslužen dezert, bili su ispisani stihovi čuvene navijačke pesme: „Da volim crno-bele, ponosno kažem svima“, što je izazvalo oduševljenje kod svih. 

Ekipa će do petka trenirati, a onda ide na „raspust“. Istina, neki od igrača će nastaviti sa radom na Kopaoniku, na pripremama reprezentacije Srbije, ali obaveze prema klubu više neće imati.

Sve do avgusta. Ili kraja jula. U zavisnosti kada trener zakaže prvu prozivku. Što će naravno zavisiti od termina početka sledeće sezone. Nije isključeno pomeranje početka ABA lige, posebno posle ovog proširenja na 14 ekipa. Za sada je poznato da Evrokup startuje 31. septembra. 

Uprava na „potezu“

Sada na „scenu stupa“ uprava kluba koja bi trebalo da obavi razgovore o eventualnom produžetku saradnje sa igračima kojima ugovori ističu. Trenutno su najglasnije vesti vezane za ostanak Nemanje Gordića. Ali, i nisu jedine.

Naravno, razmatraće se i ponude koje u klub dolaze za pojedine igrače koji su pod ugovorom. Recimo, za Korija Voldena.

Nedavno je Ostoja Mijailović, prvi čovek kluba najavio da će 70 odsto igrača ostati i da neće biti „apsolutno nikakvih problema“ sa sastavljanjem tima... Što bi Partizanu dalo odličnu startnu poziciju pred narednu sezonu.