XS
SM
MD
LG

Atić: Igoke korak više u karijeri

Foto: Igokea

Prije nekoliko dana, Edin Atić pojačao je redove Igokee. Atić je protekle dvije sezone igrao za Megu a bio je i kapiten Mege prošle sezone. Takođe, već nekoliko godina je i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Atić će u Igokei imati priliku da ponovo sarađuje sa Draganom Bajićem, sa kojim je imao odličnu saradnju u juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

''Uvijek je lakše doći u klub u kojem radi trener kojeg poznajete od ranije a ja trenera Bajića znam još iz juniorske reprezentacije. Raditi u inostranstvu sa stranim trenerima je uvijek teže jer nikad ne znate na čemu ste. Kada radite sa ljudima koje poznajete, to je mnogo lakše jer će se uvijek truditi da vam pomognu na pravi način. Zato mi je drago što dolazim u Igokeu jer poznajem i trenera Bajića ali i kako sam klub funkcioniše. Neka ideja jeste da treniram sa ekipom do 1. jula a onda će e napraviti konkretan plan priprema za novu sezonu'', kaže Atić.

 Atić je igrao tokom karijere za Sparse, Aek i Megu. U Megi je bio kapiten prošle sezone ali e imao i priliku da sarađuje sa Dejanom Milojevićem, dugogodišnjim trenerom Mege koji se prije par dana i zvanično oprostio od kluba.

''Izuzetno sam zahvalan Megi na ukazanoj šansi. Međutim, sada je red da napravim korak više u karijeri i da se borim za trofeje. Siguran sam da je Igokea pravi klub za taj korak više i edva čekam da krenu utakmice. Vidio sam da je stigao i Voler. Znam ga dobro, odličan je šuter i uvjeren sam da ćemo se sjajno slagati. Što se tiče saradnje sa Milojevićem, Deki je sjajan stručnjak i čovjek. Proveo je deset godina u klubu a ne znam nikog ko bi mogao reći jednu ružnu riječ za njega. Uvijek je dostupan igračima, kako za vrijeme treninga tako i nakon treninga.''

Za kraj razgovora, Atić je prokomentarisao trenutnu pauzu prouzrokovanu koronavirusom.

''Sva ova dešavanja ostaviće posljedice na cijeli svijet, ne samo na košarku. Tokom pauze, u određenom vremenu nismo mogli ni u teretanu ni u dvoranu pa smo pokušavali kroz neki individualni rad ostati u nekom ritmu. Međutim, smatram da neće biti toliki problem da se vratimo u pravi ritam jer smo imali dosta vremena za odmor što obično i nije slučaj kada je košarka u pitanju'', poručio je za kraj Atić.