XS
SM
MD
LG

Večiti derbi otvara Super Ligu Srbije

Nakon odlaganja prošle nedelje zbog zdravrstvene predostrožnosti, Super Liga Srbije u ragbiju 13 startuje ovog vikenda. Promene u rasporedu nastavka prolećnog dela sezone posle prekida zbog vanrednog stanja, donele su da će nacionalni šampionat početi baš utakmicama 1. kola u nedelju 28. juna.

Ponovo će u centru pažnje biti novi, treći ovogodišnji večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana koji se igra na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari (15.00). Beogradski večiti rivali se tako drugi put sastaju u poslednje dve nedelje, pošto su prethodno snage odmerile u polufinalu Kupa Srbije.

Aktuelni prvak, Zvezda, slavila je posle tesne utakmice (28:22), isto kao i u prvom derbiju ove sezone, u Super Kupu Srbije (32:28). Utisak je da su crno-beli oba puta ispustili priliku da konačno poraze najvećeg rivala koji se nalazi u neverovatnoj seriji bez poraza koja u regionalnim okvirima traje čak tri godine.

Ljubitelji ragbija će u nedelju imati priliku da uživaju u duplom programu na Ingetu, gde će se u preostalom meču runde Super Lige sastati dva Radnička – novobeogradski i niški (18.00). Obe ekipe ulaze u meč posle po malo razočaravajućih eliminacija iz Kupa i to od istog rivala – Dorćol Tigrova.