XS
SM
MD
LG

KKK BSK iz Borče pobednik Vidovdanske regate u Zabrežju

Vidovdanska regata na Savi, u Zabrežju - foto: M.Ašković

Jubilarna 30. Vidovdanska  kajak-kanu regata, "Zabrežje 2020" održana je u nedelju na Savi, u Zabrežju, i to je prvo ovogodišnje kajakaško takmičenje u našoj zemlji. Otvaranje sezone išlo je na ruku kajakašima i kanuistima, visok vodostaj i mirna Sava pružala je optimalne uslove za takmičenje.

Pobednik 30. vidovdanske regate je BSK iz Borče (125,5 bodova), drugo domaće Zabrežje (109,5), treći Zemun, četvrti Zmaj... Pojedinačno Borčani su osvojili osam prvih mesta, Zabrežani pet... Pobednik memorijalne trke "Dragutin Kujundžić Gaga" na stazi od 2000 metara je Nikola Rasulić (Zemun), drugi Aleksandar Anđelković (Zemun), treći Nikola Kovačević (Begej). Rprezentativac Danilo Živković, iz Zabrežja, osvojio je prvo mesto na 500 metara, na kraćoj stazi bio drugi i u paru sa Aleksandrom Jevtić osvojio zlatnu medalju. Učinkom se izdvojio kanuista senior Goran Cvetanović na 200 metara i Dušan Milošević.

Zabrežani su bili u prilici da ugoste 12 klubova sa oko 300 takmičara, koji su se nadmetali u 52 trke programa u svim starosnim kategorijama.