XS
SM
MD
LG

Zoran Kujundžić pomaže kajakašima Begeja iz Zrenjanina

Trener Zoran Kujundžić - foto: Milan Ašković

Iskusni kajakaški trener Zoran Kujundžić iz Obrenovca, koji je ostavio neizbrisiv trag u Kajak-kanu klubu "Zabrežje", od prošle godine radi sa talentovanim kajakašima "Begeja" iz Zrenjanina. Braća Goran i Srđan Đorđevi, čelnici Begeja, pozvali su Kujundžića da povremeno radi sa najdarovitijim mladim kajakašima. Mesečno u proseku obrenovački trener provede oko deset dana u radu sa kajakašima i kajakašicama. Poznati stručnjak preuzeo je brigu za razvoj dojučerašnjeg juniora Nikole Kovačevića (19).

- Kovačević je veliki talenat, i rezultatima je skrenuo pažnju selektora Pavla Jovanova. Prošle godine bio je trećeplasirani u kajaku jednosedu na prvenstvu Srbije, i najbolje rezultate beleži na deonicama od 500 i 1. 000 metara. Na nedavno održanoj Vidovdanskoj regati zauzeo je drugo mesto  na 200 metara i treće  u memorijalnoj trci na dva kliometra. Od danas smo na Adi Ciganliji, gde ćemo se pripremati za državno prvenstvo, i ujedno pokušati da se Kovačević nametne za sastav seniorske reprezentacije. Momak je idealno građen za srednje pruge i cilj je da uđe u reprezentaciju mlađih seniora - kaže Zoran Kujundžić.

Ujedno, Kujundžić pomaže u radu sa tri talentovane juniorke Nikoline Margić, Biljane Vukov i Beatriks Orban. - Prošle godine su Margićeva i Vukov nastupale za juniorsku i mlađu juniorsku selekciju na regati Olimpijskih nada u Bratislavi. Za tekuću sezonu planiramo da uđu u finale državnog prvenstva i izbore plasman u reprezentaciju za Olimpijske nade, u Segedinu - objašnjava poznati stručnjak, i nada se da bi Biljana Vukov trebalo da postane standardna juniorska reprezentativka.  

Zoran Kujundžić je pored "Zabrežja", kojima je doneo nekoliko ekipnih titula prvaka države, sa uspehom radio u Zemunu i Moto-nautičkom klubu Beograd.