XS
SM
MD
LG

Neverovatno efikasno popodne u Čempionšipu, dva gola Mitra

Foto: Fulham

Danas je odigrano devet mečeva u 45. kolu Čempionšipa. Strijelci su bili izuzetno efikasni i postignuto je čak 36 golova.

U terminu od 13:30h, sastali su se Stouk i Brentford. Gosti su pobjedom mogli da preskoče VBA na drugom mjestu na tabeli ali odigrali su najgori meč od nastavka sezone. Stouk je to iskoristio te je pogotkom Gregorija slavio sa 1-0. 

Mnogo efikasniji meč odigrali su Čarlton i Vigan u istom terminu. Iako su gosit vodili dva puta, Čarlton je na kraju izvukao 2-2 i došao je do boda koji im može donijeti i opstanak na kraju sezone.

I utakmice od 16h su bile spektakularne. Fulam je u fantastičnom meču savladao Šefild Vensdej sa 5-3. Golom Kebana i dva puta Mitrovića, Fulam je vodio 3-0 na poluvremenu. Gosti nastavak otvaraju golom Nuhije ali Kebano pogađa za 4-1. Golovima Marfija i Nuhije, gosti prilaze na samo gol zaostatka. Ipak, Rid pogotkom donosi potvrdu pobjede svog tima.

Važne pobjede u borbi za plej of ostvarili su velški timovi. Svonsi je na svom terenu savladao sa 1-0 Bristol a strijelac je bio Roberts. Kardif je odbranio šesto mjesto i tri boda viška pobjedom kod Midlzbroa 3-1. Dva puta je strijelac bio Marfi a jednom Morison.Asombalonga je dao samo utješni gol za svoj tim.

Bez šansi za plej of ostao je Milvol. Oni su poraženi kod Kvins Parka sa 4-3. KPR je poveo golom Mastersona. Na startu drugog poluvremena Smit je donio izjednačenje Milvolu. Prednost domaćima donio je Mening. Talentovani Eze povisio je na 3-1. Nadu gostima dao je Hačinson kad je smanjio na 3-2. Da bodovi ostaju kod ''Policajaca'' bilo je jasno nakon drugog gola Ezea. Mulumbu je uspio samo smanjiti na 4-3 ali je to bilo sve od gostiju.

Sedam golova vidjeli smo i u Blekburnu, gdje je domaći tim sa 4-3 savladao Reding.  Golovima Breretona i Armstronga, domaći su rano došli do 2-0. Svift je donio nadu gostima, smanjivši na 2-1. Golom Rotvela na startu drugog poluvremena, Blekburn je došao do 3-1. Pogocima Baldoka i Meitea, gosti su došli do izjednačenja. Ipak, u završnici susreta Galaher pogađa za pobjedu svog tima.