XS
SM
MD
LG

Poraz Javor Matisa u Lučanima na startu šampionata

Foto: FK Javor Matis

U 1. kolu Linglong Super lige Srbije snage su odmerili lučanska Mladost i Javor Matis. Rival koji tradicionalno ne odgovara našem timu bio je domaćin na stadionu na kojem je prošle sezone rezultat bio 3:3. Ove sezone, mnogo zadovoljniji će posle utakmice biti u taboru domaćina. Nakon 90 minuta igre u Lučanima bilo je 2:1. Golove za Mladost postigli su Krajišnik i Jovanović, dok je strelac za Javor bio Zvekanov.

Pre početka duela, minutom ćutanja je odata poslednja pošta legendarnom fudbaleru i treneru, Iliji Petkoviću, kao i dugogodišnjem sportskom radniku, Vladi Bulatoviću.

U 5. minutu usledio je kraći prekid, nakon što su se isključili reflektori na stadionu, ali je meč u dogovoru sudije i kapitena nastavljen, jer je vidljivost bila prihvatljiva. U tim trenucima Tanko je mogao ozbiljnije da ugrozi Kneževića, ali je loše reagovao u solidnoj situaciji.

Mladost je u 6. minutu izvela prvi korner, a u 8. Sević je zapretio na drugoj strani, ali je lopta otišla preko gola. Isti igrač je sjajno krenuo niz levu aut-liniju u 13. minutu, ali ga je nepropisno zaustavio Milošević i dobio žuti karton. U 16. minutu je Radivojević izveo slobodan udarac iz dobre pozicije, ali je lopta od živog zida otišla u korner. Veliku priliku u 18. minutu imao je Šatara, ali nije pogodio mrežu Lazovića. Pojačavali su Lučanci pritisak i u 25. minutu krunisali ga vođstvom.

Lazar Jovanović odradio je veliki posao na desnoj strani, centrirao, a loptu u mrežu poslao je  Krajišnik. 

U 35. minutu veoma loša reakcija odbrane Javora, ali Baha ne uspeva da prosledi loptu u gol, već kasni za delić sekunde. Minut kasnije ponovo Sević šutira u okvir gola, ali Knežević uspeva da odbrani.

U 40. minutu, Mladost je povela rezultatom 2:0. Ponovo je Lazar Jovanović proleteo po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, a zatim uputio loptu prema golu Javora, a ona je, čini se, uz pomoć jednog fudbalera našeg tima završila iza leđa Lazovića.

U 45. minutu Nikolić je poslao oštru loptu u peterac Mladosti, ali nikoga nije bilo da je sprovede u mrežu. Knežević je intervenisao. Nešto kasnije iz daljine šutira Zvekanov, ali ponovo brani golman domaćih.

Bilo je to sve u prvih 45 minuta.

Na poluvremenu, Igor Bondžulić je pokušao da prodrma ekipu, uvođenjem Mladenovića umesto Sevića.

U drugom delu igralo se veoma borbeno i na momente oštro, a za jedan neoprezan duel Ješić je kažnjen žutim kartonom u 55. minutu. Pokušavao je Javor Matis da smanji zaostatak i unese neizvesnost, dok su domaći smirili tempo utakmice i orijentisali se na kontre. U jednoj takvoj situaciji Lazović je morao da interveniše i pošalje loptu u korner nakon udarca iz daljine. U međuvremenu je debitant Šćepanović zamenio Nikolića i dobro šutirao sa 20-ak metara, ali je Knežević odbranio taj udarac. Nešto kasnije je i Rušević zamenio Tanka i tako postao četvrti debitant u ekipi Javora na večerašnjoj utakmici.

U 75. minutu igre, Javor stiže do pogotka! Mladenović je poslao lep pas za Zvekanova, a mladi vezista pogodio mrežu Kneževića, za 2:1.

Šatara je u 78. minutu glavom šutirao pravo u Lazovića, Javor je u potpunosti preuzeo kontrolu i sve više pojačavao pritisak kako se utakmica bližila kraju. Mladost je pokušavala da brzim kontrama ponovo dođe do dva gola prednosti, ali je jedini pokušaj, Redžisa Bahe, završio daleko od gola. Luković je mogao da izjednači u 88. minutu, ali je loše zahvatio loptu.

Do kraja utakmice, Javor nije uspeo da postigne pogodak i odnese bod iz Lučana.

Za Javor Matis na ovom meču debitovali su Tanko, Otašević, Rušević, Mijailović i Šćepanović. Narednu utakmicu Javor Matis igra protiv ekipe Napretka u Ivanjici.

Linglong Super lige Srbije: MLADOST – JAVOR MATIS 2:1 (2:0)

Stadion Mladosti - bez prisustva publike. Sudija: Anđelovski. Strelci: Krajišnik u 25. i Jovanović u 40. minutu za Mladost, a Zvekanov u 75. za Javor
Žuti kartoni: Milošević, Ješić, Odita (Mladost), Maričić, Rušević (Javor).

MLADOST: Knežević, Milošević, Šatara, Ješić, Mićević, Krajišnik, P.Jovanović, L.Jovanović (Perović), Baha, Radivojević (Cvetković), Odita.

JAVOR MATIS: Lazović, Maričić (Mijailović), Jevremović, Otašević (Radivojević), Pavišić, Zvekanov, Piščević, Nikolić (Šćepanović), Luković, Sević (Mladenović), Tanko (Rušević).


Crvena zvezda 3 : 0 Novi Pazar
Radnički (N) 3 : 0 Metalac
Mačva 1 : 0 OFK Bačka
Spartak ŽK 3 : 0 Zlatibor
Proleter 2 : 0 Rad
TSC 2 : 2 Vojvodina
Čukarički 3 : 0 Inđija
Voždovac 1 : 3 Radnik
Mladost (L) 2 : 1 Javor Matis
Napredak 1 : 3 Partizan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 1 1 0 0 3
2 Čukarički 1 1 0 0 3
3 Spartak ŽK 1 1 0 0 3
4 Radnički (N) 1 1 0 0 3
5 Radnik 1 1 0 0 3
6 Partizan 1 1 0 0 3
7 Proleter 1 1 0 0 3
8 Mladost (L) 1 1 0 0 3
9 Mačva 1 1 0 0 3
10 TSC 1 0 1 0 1
11 Vojvodina 1 0 1 0 1
12 Javor Matis 1 0 0 1 0
13 OFK Bačka 1 0 0 1 0
14 Voždovac 1 0 0 1 0
15 Napredak 1 0 0 1 0
16 Rad 1 0 0 1 0
17 Inđija 1 0 0 1 0
18 Zlatibor 1 0 0 1 0
19 Metalac 1 0 0 1 0
20 Novi Pazar 1 0 0 1 0