XS
SM
MD
LG

Šahtjor pregazio Bazela, Sevilja bolja od Vulvsa

Foto: AFP

Fudbaleri Šahtjora i Sevilje pobedama nad Bazelom od 4:1 i Vulverhemptonom 1:0 plasirali su se u polufinale Lige Evrope.

Šahtjor je veoma lako savladao Bazela i već u prvom napadu, poslije kornera Nikolić je loše procijenio let lopte, što je iskoristio Moraeš i doveo svoju ekipu  u vođstvo. Tajson je pokrenuo kontru, dodao do Moraeša ovaj je ubacio, lopta se odbila do Marlosa, a onda zatim i do Tajson koji je smjestio loptu u mrežu za 2:0. Do kraja poluvremena Tajson, Marlos i Antionio su imali prilike, ali su im se ispriječili Nikolić i prečka.  Ukrajinci su do kraja utakmice udvostručili prednost, prvo je Patrik iskoristio penal u 75. minutu, a zatim se i Dodo upisao u strijelce u 88. minutu.  Počasni gol za Švajcarce postigao je Volfsvinkel u sudijskoj nadoknadi.

Foto: AFP

U drugoj utakmici, Englezi su već u 12. minutu imali veliku šansu sa bijele tačke, ali je Himenez užasno šutirao i Bono mu je odbranio.  "Sevilja" je zatim prijetila, ali bez konkretnijih prilika, a najveću je imao Okampos u 37. minutu.  En Nesiri je zaprijetio u 63. minutu, no Patrisio je odbranio, baš kao i udarac Banege iz slobodnog udarca sa 17 metara deset minuta prije kraja. I kada se mislilo da će utakmica otići u produžetke, Okampos je postigao gol za veliko slavlje Španaca u 88. minutu.

U polufinalu će se sastati Sevilja – Mančester junajted  (16. avgust) i Inter – Šahtjor (17. avgust).