XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Na 78 dana do početka OI u Londonu novo druženje olimpijaca u „Telenoru“

Olimpijci Andrea Arsović (streljaštvo), Milica Mandić (tekvondo), Ivan Lenđer (plivanje), Aleksandar Maksimović (rvanje), Aleksandar Karakašević i Marko Jevtović (stoni tenis), Aleksandar Aleksić, Dejan Terzić i Marko Zorić (kajak) bili su gosti „Telenora“ i družili se u prijatnoj atmosferi sa brojnim novinarima.

- Potrebno je da se složi veliki broj detalja da bi se na olimpijskim igrama osvojila medalja – rekao je u pozdravnoj reči Marek Slačik izvršni direktor marketinga i prodaje „Telenora“.- Nadamo se da je naša kompanija, koja je ponosni sponzor Olimpijskog komiteta Srbije, pomogla olimpijcima Srbije da se dobro pripremaju i da u Londonu zabeleže visoke plasmane.

Profesor dr Branislav Jevtić, šef misije na OI u Londonu istakao je da su neki ciljevi, postavljeni na početku olimpijskog ciklusa, već ispunjeni:

- Sigurno je da već sada imamo predstavnike u više sportova nego u Pekingu 2008. Pre četiri godine, Srbiju su predstavljali sportisti i sportistkinje u deset sportova, sada su se kvalifikovali u 15. Dobili smo i novu posadu u kajaku, Marta Tibor i Renata Kubik su dobile olimpijsku vizu pošto je poništeno Prvenstvo Okeanije pa je mesto u olimpijskoj regati pripalo najbolje plasiranoj federaciji sa SP, a to je Srbija.

Trenutno, srpski olimpijski tim ima 84 člana, ali se dr Jevtić nada da će ukupan broj učesnika biti preko 100, pa bi i po tom osnovu delegacija bila brojnija nego u Pekingu kada je Srbija imala 91 učesnika:

- Očekujemo uspešan završetak kvalifikacija za obe odbojkaške selekcije, stonteniseri koji nemaju olimpijsku vizu imaće šansu na svetskim kvalifikacijama u Dohi, atletičari i plivači na EŠ u maju priliku za ispunjene norme... Sigurno je da imamo i veoma kvalitenu selekciju i po rejtingu svakog člana i da ovo nije tim koji u London odlazi pod geslom važno je učestvovati, već svaki učesnik ima šansu za visok plasman. U pitanju je i veoma mlada selekcija, potpisao sam odobrenje za troje maloletnih učesnika koji još nemaju 18 godina.

Andrea Arsović, član streljačke reprezentaciji istakla je da su u toku intenzivne pripreme:

- Čekaju nas u ovom mesecu dva Svetska kupa, od 13. do 21. maja u Milanu i od 21. do 29. maja u Minhenu i nemamo baš mnogo vremena. Vratila sam se iz Novog Sada gde sam trenirala sa trenerom Draganom Donevićem, a na priremama je bio i Andrija Zlatić sa kojim se odlično slažemo iako gađa pištoljem i imamo iste ideje i način rada. Nisu to bile uobičajene pripreme, išli smo i na sportski aerodrom i leteli avionom, ja u cesni, a Andrija u mlaznom avionu za aero mitinge, bilo je fantastično. Ponekad je lepo da se malo udaljimo od streljaštva, makar na trenutak...

Aleksandar Karakašević, nije propustio da ukaže na lošu finanijsku situaciju u stonom tenisu:

- Sada smo u centru pažnje i Jevtović i ja, ali šta će biti kada prođu olimpijske igre? Ponovio se o nama neće ništa čuti a ni videti pune četiri godine. Mlađi igrači, kao na primer Pete i Jevetović ne mogu da učestvuju na turnirima na kojima igraju mnogi koji će igrati i u Londonu, jer nema novca. Kako da se dobro pripreme? Ne ulaže se ni u reprezentaciju, takođe zbog besparice, a ove godine smo bili blizu da uzmemo i ekipnu medalju. Meni je plasman na OI veći uspeh nego moja evropska medalja i sa te strane sam prezadovoljan. Sa druge strane u stonom tenisu nema novca, da bi na turnirima nešto profitirao moraš da uđeš među 16 a to nikada nije lako.

Drugo druženje olimpijaca i novinara zajednički su organizovali OKS i „Telenor“. Olimpjski sat koji je kompanija „Telenor“ postavila kod hotela Moskva pokazuje da je do OI u Londonu ostalo još 78 dana.