XS
SM
MD
LG

U slavu rodonačelnika kraljevačke odbojke

Prošle su dve tužne godine od kada je preminuo Dušan Bošković-Bole, osnivač i rodonačelnik kraljevačke Ribnice, dugogodišnji igrač i trener, čovek koji je uspostavio kult kraljevačke odbojkaške škole. U znak sećanja na čoveka bez koga ne bi ni bilo magične igre na mreži u gradu na Ibru, Odbojkaški klub Ribnica organizuje memorijalni turnir.

Bole nas je sve zadužio, sve nas je i zarazio odbojkaškim virusom, ogroman broj ljudi, igrača, trenera, sudija, odbojkaških radnika prošao je kroz njegovu „radionicu“. Najmanje što može da se uradi jeste da se organizuje memorijalni turnir i tako polako da vraćamo dug i odajemo počast velikom čoveku – kaže Milan Buco Simojlović, trener kraljevačkog superligaša i jedan od inicijatora organizacije memorijalnog turnira.

Sećanje na velikana - Dušan Bošković-Bole

Od kako je nova uprava preuzela rukovođenje Ribnicom, kao prvi zadatak postavljen je organizacija ovog turnira.

Malo ljudi zna da je u poslednjim danima života upravo Dušan Bošković nagovarao Ivana Todorovića i mene da se vratimo u Ribnicu, da unesemo neku novu energiju, nešto promenimo. I tada se videlo da je bio ispred svog vremena, jer u početku nisam razmišljao na taj način. Eto, dve godine kasnije, nažalost kada njega nema, realizovali smo tu ideju.

U goste „musketarima“ dolaze šampionski tim novosadske Vojvodine, i beogradski „večiti“ rivali Partizan i Crvena zvezda.

Naša ideja je da ovaj turnira bude najjači ikada na teritoriji Srbije. Nismo imali mogućnosti, zbog situacije sa korona virusom, da dovedemo eminentne strane ekipe, što je bila osnovna ideja. Odlučili smo se za najbolje i najterofejnije srpske timove i ovo će biti pravi šlager kada je odbojka u pitanju. Žao nam je što zbog epidemije i mera koje vladaju neće biti gledalaca, ali uvereni smo da će turnir uspeti i biti odlično organizovan.

U četvrtak igraju Ribnica i Partizan (16:30h), odnosno Vojvodina i Crvena zvezda (19:30h). U petak su na programu utakmice za konačan plasman i one se igraju od 14 i 17 časova.

Odbojkaši Ribnice na treningu pred Bolov memorijal

Čast nam je da ugostimo prijatelje i sportske rivale iz Novog Sada i Beograda. Oni su ovom turniru dali na značaju i to je nešto što mora da se ceni. Istovremeno, utakmice koje budemo odigrali predstavljaju odličnu proveru pred početak nove sezone u kojoj Ribnica ima drugačije, da kažemo daleko veće ambicije. Do sada smo odigrali dve utakmice sa Radničkim, poraz 3-2 i pobeda 5-0, na turniru u Nišu smo izgubili od Vojvodine 3-2 i pobedili smo Vardar 3-2, slede nova dva jaka testa. Kada je igrački kadar u pitanju, posle Ivana Todorovića i Predraga Bićanina, u klub smo doveli Žarka Ubiparipa iz Kanade, Aleksandra Veselinovića koji je prošlu sezonu igrao u Subotici, dok je na poziciji dizača na otvorenom ugovoru Andrija Vilimanović, naš reprezentativac. Nismo zatvorili selekciju, očekujem da ćemo imati barem još jedno pojačanje do početka sezone – uverava Milan Simojlović, trener odbojkaša Ribnice.

PEHARI I POKROVITELjI

Memorijalni turnir „Dušan Bošković-Bole“ igra se pod pokroviteljstvom grada Kraljeva i Hotela „Fontana“ iz Vrnjačke Banje. Obezbeđeni su pehari za prve tri ekipe, a prelazni pobednički pehar dar je Sportskog saveza grada Kraljeva. Porodica Bošković je obezbedila pehare za najboljeg i najperspektivnijeg igrača.

UROŠ OGROMAN KAPITAL

Sve vreme od početka priprema, na treninzima Ribnice je i najbolji svetski odbojkaš Uroš Kovačević. Čekajući odlazak u Kinu gde nastavlja karijeru, dete kraljevačke Ribnice koristi priliku da prenese svoje znanje i iskustvo mladim „musketarima“. Da je ovo kapitalan potez Ribnice govore igre i rezultati Kraljevčana u kontrolnim utakmicama.

 

 


18 .kolo Superliga Srbije
Jedinstvo (SP) 3 : 1 Novi Pazar
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Mladi radnik
Ribnica 3 : 1 Crvena zvezda
Partizan 2 : 3 Spartak (Su)
Radnički 1 : 3 Niš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 14 4 40
2 Niš 18 14 4 38
3 Partizan 18 11 7 36
4 Mladi radnik 18 11 7 36
5 Spartak (Su) 18 11 7 30
6 Radnički 18 9 9 29
7 Crvena zvezda 18 6 12 18
8 Ribnica 18 5 13 16
9 Novi Pazar 18 5 13 14
10 Jedinstvo (SP) 18 4 14 13