XS
SM
MD
LG

Penali kobni za Zvezdu

Foto: Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona. Zvezda je izgubila na Kipru od Omonije i to nakon penala.

Na početku susreta i jedni i drugi su bili oprezni. U petoj minuti, Katai je imao dobar prodor ali nije bilo opasnosti za Fabiana. Prvi udarac u okvir gola Omonije, uputio je Mirko Ivanić ali golman domaćih je bio siguran. Iako je Zvezda bila bolja, u 30. minuti domaći su poveli. Nakon dosta srećnih okolnoszti, Liftner je pogodio nakon kornera za 1-0. 

Zvezda je nastavila sa pritiskom nakon primljenog gola. Najbliži golu bio je Kanga kada je šutirao u 39. minuti. Bolja igra i inicijativa Zvezdi se isplatila u samoj završnici prvog poluvremena, kada je Mirko Ivanić pogodio za 1-1.

Zvezda je bolje otvorila drugo poluvrijeme. Prvo je zaprijeio Katai a onda je sjajno šutirao iz slobodnog udarca kada je Fabiano odbranio. U 58. minuti sjajnu šansu imao je Ben ali je ostalo 1-1. Tri minuta kasnije sjajnu šansu imao je Ivanić ali je ostalo 1-1. Potom su zaprijetili domaći ali udarac Gomeša bio je neprecizan. 

U 67. minuti, Omonija je imala sjajnu šansu ali udarac Buteaka odbranio je Borjan. U 75. minuti, Ben je propustio odličnu šansu. Domaći su odgovorili preko Lecijaksa da bi novu dobru šansu propustio Vukanović za goste. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa je meč otišao u produžetke. 

U produžecima su i jedni i drugi bili oprezni. Prvu veliku šansu imao je Gavrić u 112. minuti kada je pogodio prečku. Na kraju nije bilo golova u produžecima pa su o pobjedniku odlučivali jedanesterci. 

U prve dvije serije svi su pogađali. Za Zvezdu su pogodili Gavrić i Ben a za Omoniju Gomez i Gomeš. U trećoj seriji, Falćineli nije pogodio za Zvezdu a Kakulis je pogodio za Omoniju. U četvrtoj seriji, Degenek je promašio a Lecijaks je pogodio za prolaz Omonije.

Omonija će igrati protiv Olimpijakosa u plej ofu za Ligu Šampiona dok će Zvezda igrati u plej ofu za Ligu Evrope.