XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava četvrtog kola

Moja ekipa za ovo kolo

Pred nama je četvrto kolo Premijer lige, poslednje prije reprezentativne pauze. Ovo će biti i prvo kolo u oktobru a naravno, sada već tradicionalno, najavićemo ga iz Fantazi ugla.

MOJA EKIPA

Ja sam napravio dva transfera. Nisam želio više trpjeti Vernera te sam ubacio Kalverta koji igra u sjajnoj formi. Pošto sam imao para od ranije, iskoristio sam ih da umjesto Mekartija ubacim Traorea. Ideja je bila Harvi Barns ali mi je falilo 0,2 miliona.

Odbrana ili će biti sjajna ili katastrofalna. Realno, Sujunču, Vinagre i Dinj imaju utakmice gdje bi trebali donijeti bodove. Dinj i Vinagre naravno ofanzivno a CS bi bar dvojica trebali donijeti. Ramsdejl protiv Arsenala jedino može neke odbrane skupiti.

Vezni red je sada zaista sjajan. De Brujne ide na Lids i očekujem eksploziju od njega. prosto, ne može Siti vezati dva očajna meča. Salah protiv Vile možda uradi nešto ali ne očekujem mnogo. Ista stvar i sa Obamejangom protiv Šefilda. Suček će igrati protiv Lestera pa šta napravi napravi. Od Traorea očekujem bodove protiv Fulama.

Vilson i Kalvert imaju takve protivnike da realno bi obojica trebali dati gol ali vidjećemo.

IZBOR KAPITENA

Za sada je moj izbor De Brujne ali nije to još definitivno. Razmišljam o potezu ludaka sa Kalvertom ali vidjećemo. Možda je prerano tako nešto raditi još jer je tek četvrto kolo.

Sitijevce bih forsirao svakako za kapitena, odnosno KDB-a i Sterlinga. Ako birate Liverpul, bolje Mane jer nije igrao kup protiv Arsenala a i bolji je u gostima. Vardija ko ima svakako treba probati jer je Vest Hem loš na strani a valjalo bi izbjeći ostale kapitene.

Tako da rezimiramo, KDB, Sterling, Vardi, Mane, Kalvert. Tim redom bih selektovao top pet kapitena za ovo kolo.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Alioski je prijedlog broj jedan. Da igraju sa Sitijem ali će igrati sigurno jer Harison nema pravo nastupa. Vodi se kao defanzivac i rvlo lako može nešto napraviti u ofanzivi. 

-Drugi prijedlog je golman Njukasla Darlou. Mislim da neće primiti gol a ima i dosta odbrana tako da valja probati sa njim.

-Tirni je treći prijedlog jer će Šefild teško dati gol Arsenalu.

BITNE NAPOMENE

-Mane odmarao u kupu dok je Salah igrao nekih 70ak minuta.

-Sterling dao dva gola u kupu što je valjda neki znak povratka na pravi put.

+Fulam očajan i u kupu. Forsirati ofanzivni dio njihovih rivala protiv njih cijele sezone.

-Kalvert je dao tri gola i u kupu i zaista je u nestvarnoj formi.

To je to za ovaj put.