XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava petog kola

Moja ekipa

Nakon reprezentativne pauze vraća nam se Premijer liga a samim tim i nova uzbuđenja u Fantaziju. 

MOJA EKIPA

Ja sam upalio Vajld Kard u ovom kolu. Nije možda pametno s obzirom na derbije i teške mečeve ali ekipa mi je kanal i morao sam uraditi promjene. S tim što sam već odredio dva transfera za naredno kolo. Valjda će se do tada oporaviti De Brujne pa ću njega ubaciti umjesto Haverca a umjesto Rašforda Hamesa Rodrigeza. Ubacio bih Hamesa već sad ali igraju sa Liverpulom a već imam Kalverta.

Ramsdejl protiv Fulama bi trebao donijeti CS jer je Fulam baš baš loš. Eventualno Mitrović tu može napraviti nešto. Lids i Vulvsi bi mogli 0-0 odigrati pa zato imam Dalasa i Koadija a i raspored Vulvsa je super za nekog denfazivca. Čak razmišljam o Semedu jer mislim da će biti bombica. Moguće da promijenim to do starta kola. Tu je i Lampti. Mene je od svih desnih bekova najviše oduševio do sada i odlučio sam ga ubaciti.

Vezni red izgleda premoćno. Okej, Salah ide na Everton ali biće tu golova a on dobar skor sa njima ima. Čelsi protiv Sautemptona djeluje kao meč na golove a isto važi za Lester i Aston Vilu. Zato očekujem da Griliš i Haverc urade nešto. Son je u sjajnoj formi i prosto sam ga morao ubaciti i odreći se za sada Obamejanga. Rašford protiv Njukasla bi morao nešto uraditi ako Junajted želi nešto.

Kalvert-Luin vrlo lako može dati neki gol jer odbrana Liverpul i nije baš najsigurnija. Vilson isto može dati krajnje nesigurnom Junajtedu.

IZBOR KAPITENA

Meni odavno nije bilo teže izabrati kapitena. Salah je nekako sigurica jer mislim da će ga dosta ljudi staviti. Ali vuku me Son i Haverc baš. Čak i Kalvert može biti potez ludaka. Ali najrealnije je da idem na sigurno i Salaha.

Inače, Siti je obično sjajan protiv Arsenala. Ali sada je teško tu birati kapitena. KDB out, Aguero isto a Sterling rovit. Opet, da idete sa Marezom je krajnje rizično ali ko je hrabar neka proba jer je dobar protiv Arsenala. Svakako vrijedi razmisliti o Vardiju i Sonu kao kapitenima. Obojica mogu dobre bodove donijeti.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Probao bih ovo kolo sa Filom Fodenom. Vrlo vjerovatno će igrati uz sve ove izostanke a mogao bi lako dati gol Arsenalu ili neku asistenciju imati. Na kraju krajeva veoma jeftin ako uzmemo u obzir da igra za Siti.

-Pokušao bih sa Mateusom Pereirom. Ako će negdje Vest Brom uraditi nešto, onda to mora biti Barnli. Prosto moraju uraditi ovde nešto ako žele opstanak.

-Treći predloženi igrač jeste Soli Marč. Veoma ofanzivan i imam osjećaj da će uraditi nešto protiv Palasa.

BITNE NAPOMENE

-De Brujne će vjerovatno biti out samo ovo kolo pa ako ga imate, možete ga staviti na klupu i ne trošiti izmjene. Aguero bi trebao biti potpuno spreman kroz desetak dana.

-Kavani je još u izolaciji i neće igrati za Junajted u ovom kolu. Vrijedi ga ispratiti jer košta samo osam miliona što je sjajna cijena za napadača Junajteda.

-Vrijedi pratiti odbranu Arsenala u anredna tri meča. Igraju teške mečeve a ako Parti bude igrao, biće pravi test da se vidi hoće li biti defanzivno bolji. Ako budu, nakon sedmog kola se isplati staviti nekog poput Tirnija ili Beljerina.

-Zijeh je blizu toga da bude spreman ali bi ipak trebao debitovati tek u narednom kolu.

-Mane i Alkantara su se oporavili od korone ali je Alison još povrijeđen i neće se vratiti još neko vrijeme.

To je to. Biće kolo sjajno što se utakmica tiče ali i teško iz Fantazi ugla. Uglavnom, neka su se vratili Englezi i neka je gotova reprezentativna pauza.