XS
SM
MD
LG
02.11.2020 metaratings.ru

UEFA je komentarisala mogućnost održavanja EURO 2020 u Rusiji

Foto: UEFA.com

Pres-služba UEFA-e je, kao odgovor na zahtev Metaratings.ru odgovorila na informaciju Le Parisien-a da bi Euro 2020. mogao da bude održan u jednoj zemlji narednog leta, pri čemu je Rusija glavni kandidat.

"Trenutno nema promena u vezi sa onim o čemu je predsednik Aleksandar Čeferin govorio sredinom oktobra. UEFA za sada planira da održi Euro 2020 upravo u formatu koji je prvobitno planiran. Trenutno nemamo plan B. Pomno pratimo situaciju i čekamo.

Međutim, uprkos ovome, ne isključujemo mogućnost da se Euro 2020. održi ne u 12 zemalja, već u 11. Ili osam, pet, ili čak jedna. Predsednik Čeferin je već ranije govorio o ovome", rekla je pres služba UEFA.

Podsetimo, turnir je u početku trebalo da se održi u 12 evropskih gradova, uključujući Sankt Peterburg. Pored Sankt Peterburga, mečevi Eura 2020 planirani su da se održe i u Londonu, Minhenu, Bakuu, Rimu, Bukureštu, Dablinu, Kopenhagenu, Bilbau, Glazgovu, Budimpešti i Amsterdamu.

Ruska reprezentacija igraće u grupi B. Rivali su joj Belgija, Danska i Finska. Međutim, zbog pandemije koronavirusa, turnir je odložen za 2021. godinu. Očekuje se, da će se šampionat starog kontinenta održi od 11. juna do 11. jula.