XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Svetlana Demina pobednica „Velike nagrade Peraci“

Ruska takmičarka u gađanju glinenih golubova – skit Svetlana Demina pobedila je na „Velikloj nagradi Peraci“ u Beogradu na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ sa 91 golubom (66 u osnovnom delui i maksimalnih 25 u finalu). Srebro je pripalo Luciji Mihalaće (Rumunija) sa 87 golubva (65 i 22) dok je bronza odlučena posle raspucavanja. Olga Panarina (Rusija) je imala 85 golubova (64 i 21) baš kao i Marina Belikova (Rusija) 85 (62 i 23) i odlučili su dodatni hici. Panarina je bila precizna 15. metkom, Belikova je promašila...

Posle prvih 75 golubova u skitu za muškarce srpski reprezentativac Goran Stojadinović je četvrti sa 70 golubova, vodi Rus Sergej Astahov sa 73 goluba.

Demina (51 godina) je olimpijska vicešampionka iz Sidneja 2000. i četvorostruka svetska šampionka (1982, 1983, 1986. i 1996) i ima čak sedam evropskih titula.

Na „Velikoj nagradi Peraci“ iz kalendara Evropske streljačke konfederacije (ESK), koju organizuje Streljački savez za leteće mete Srbije, prijavljeno je u sve tri olimpijske dispcipline preko 70 učesnika iz Rusije, Švedske, Egipta, SAD, Katara, Finske, Austrije, Kipra, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Italije, Norveške, Danske i Srbije. Nastavak skita za muškarce je u četvrtak sa još 50 golubova i finalom šestorice najboljih.

Kompletan dubl trap za muškarce je u petak, dok trap počinje u subotu sa prvih 75 golubova (žene će potom gađati finale) a muškarci završavaju u nedelju sa još dve serije od po 25 golubova i finalom. Ulaz je slobodan.