XS
SM
MD
LG

Johansonu uručen otkaz, Adžić uručio ostavku

Foto: Aniko Kovacs/IHF

Per Johanson više nije selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore - Šveđanin je smijenjen samo 12 dana pred Evropsko prvenstvo.

Nedavno je RSCG saopštio da sa njim nakon šampionata neće produžiti ugovor.

"Kako je ranije najavljeno da će predstojeće Evropsko prvenstvo u Danskoj, biti posljednje takmičenje na kojem će Johanson predvoditi 'lavice', te sagledavajući činjenicu da je to jedino takmičenje na kojem bi reprezentacija mogla da se pripremi za veliki izazov koji je očekuje u martu naredne godine, a to je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, donešena je odluka o potrebi imenovanja novog selektora", navodi se u saopštenju RSCG.

Evropsko prvenstvo počinje 3. decembra, a Crna Gora dan kasnije igra prvi meč sa Francuskom. U grupi su Slovenija i domaćin Danska.

Odlazak Johansona u vremenskom "cajtnotu" je iznenađenje, a u rukometnim krugovima pominje se da bi mogla da ga naslijedi Bojana Popović, koja je kandidatkinja i za mjesto trenera Budućnosti, koje je sinoć napustio Dragan Adžić.

Moguće i da će "lavice" predvoditi trener iz inostranstva, a kao jedan od kandidata je Danac Kim Rasmunsen, nekadašnji selektor Poljske i Mađarske, a sada trener Lublina.