XS
SM
MD
LG

Hal novi lider, Portsmut raspucan

Foto: Hull City

Ovog vikenda odigrano je 13. kolo u engleskoj Ligi 1. Nakon ovog kola, imamo novog lidera a to je Hal Siti.

''Tigrovi'' su gostovali kod MK Donsa. Golom Magenisa poveli su sa 1-0 da bi Voker pogodio za 1-1. Golom Magenisa ponovo su gosti poveli da bi Skot postavio konačnih 3-1. DosadaŔnji lider, Piterboro, izgubio e od Blekpula sa 2-1. Jtes je donio vodstvo gostima da bi Kent donio izjednačenje Piterboru. Tri boda Blekpulu, donio je Medin.

Portsmut je odigrao sjajan meč te su sa 4-1 savladali ekipu Kru Aleksandre. Dva gola u prvom poluvremenu postigao je Kartis a u nastavku su pogodili Nejlor i Markis. Fini je u zavrÅ”nici susreta smanjio i to iz penala. Ipsvič je savladao Å ruzburi nakon preokreta sa 2-1. Gosti su poveli golom Norburna da bi u nastavku domaći preokrenuli autogolom Ibenksa i golom Lankestera. Sanderlend je bio blizu pobjede kod Donkastera. Golom Lidbitera vodili su do nadoknade a onda je Okenabirne pogodio za 1-1.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati. Džilingem i Čarlton odigrali su 1-1 a Akrington i Linkoln 0-0. Flitvud je sa 5-1 deklasirao Plimut. Svindon je na svom terenu savladao Bristol Roverse sa 1-0 a Vimbldon je u gostima istim rezultatom savladao ekipu Ročdejla. Oksford je kao gost savladao Vigan sa 2-1 a Nortempton je slavio u Bartonu sa 3-1.

Prvi na tabeli je sada Hal sa 27 bodova dok Piterboro i Ipsvič imaju po 25 bodova. Na dnu Šruzburi ima osam a Vigan i Barton imaju po sedam bodova.