XS
SM
MD
LG

Žarko Lazetić: Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika

Žarko Lazetić - foto: FK Metalac/M.Jelisavčić Piko

Nešto manje od dva meseca je prošlo od prethodnog susreta Metlaca i Partizana u Milanovcu. Utakmicu tog 10. prvenstvenog kola još pamte i jedni i drugi. Partizan zato što je ispustio pobedu u poslednjih deset minuta, a Metalac jer je sa igračem manje uspeo da izjednači protiv takvog rivala na 1:1. Crnobeli sutra na istu pozornicu dolaze u okviru osmine finala Kupa. Ali, kako kažu u Metalcu, drugačiji nego što su bili. Prvi trener Žarko Lazetić je mišljenja da su nisu imali dovoljno sreće prilikom žrebanja.

- Ta utakmicia neće imati puno veze sa ovom iz prostog razloga što Partizan sad izgleda dosta ozbiljnije nego tada. Sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem stvari su očigledno došle na svoje mesto, deluju dosta organizovanije i defanzivno i ofanzivno. Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika za Kup. Partizan je 4 puta uzastopno osvajao ovo takmičnje do prošle godine kada je igrao finale, jasno je kakvog protivnika predstavljaju i kakve su im ambicije.

Zbog obaveza reprezentacije, pa potom i odlaganja utakmice sa Radom u Beogradu zbog bolesti devetorice iz domaće ekipe, Metalac je praktično 20 dana bez zvaničnog meča. O Partizanu i da li tolika pauza utiče na dinamiku u klubu, najmlađi a najstandardniji Metalčev prvotimac, Aleksandar Vasiljević, kaže:

- Došli su im Sveta Marković i Filip Holender, ali mislim da možemo ponoviti dobar rezultat. Nadamo se prolasku dalje. S druge strane, to što od početka novembra nismo imali takmičarsku utakmicu, išli smo da nadoknadimo maksimalnim zalaganjem na treninzima;  verujem da pauza neće uticati na sve što smo zamislili – uveren je centralni bek, Aleksandar Vasiljević.

Metalac sutrašnjim okršajem sa Partizanom ulazi u ono što se i očekivalo posle zatišja - u buru. U samo tri naredne sedmice čeka ih šest utakmica. Ali, kako navode, ceo aresenal je spreman, nemaju bolesnih, povređenih i kažnjenih igrača. Meč osmine finala Kupa Metalac – Partizan počinje u 16 sati.

M.Mijatović