XS
SM
MD
LG

Učenici iz Novog Pazara predstaviće Srbiju na onlajn šampionatu "Fudbal za prijateljstvo"

Po završetku kvalifikacionih takmičenja Srbiju će u programu predstavljati dva mlada fudbalera: Amar Selimović i Vahid Gicić, članovi fudbalskog kluba Novi Pazar.

Amar Selimović i Vahid Gicić igraju fudbal od 7 godine i sanjaju da postaju fudbalski profesionalci svetske klase. Amarov omiljeni klub je Barselona, a omiljeni Vahidov klub je Juventus.

Po rečima trenera FK Novi Pazar Elvedina Spahića, deca su prošla ozbiljnu selekciju. "Dečaci su pokazali ne samo dobar nivo igre na terenu, već i u virtualnom prostoru, ali i odlično znanje engleskog jezika", - rekao je Elvedin Spahić.

Osma sezona programa Međunarodnog dečjeg društvenog programa "Fudbal za prijateljstvo" počela je 27. novembra i trajaće do 10. decembra 2020. godine, a održavaće se onlajn. Ključni događaji programa"Fudbal za prijateljstvo" odvijaće se ove godine onlajn na sajtu Football for Friendship Digital.

Format predviđa da mladi učesnici koriste onlajn fudbalski simulator, kao i da učestvuju u onlajn obrazovnom programu. Specijalna digitalna platforma objedinjuje 224 učesnika, mladih igrača i mladih trenera iz preko 100 zemalja sveta. U programu učestvuju mladi igrači, mladi treneri i mladi novinari - dečaci i devojčice uzrasta od 12 do 16 godina, uključujući i decu sa ograničenim sposobnostima i posebnim potrebama. Mladi igrači predstavljaju različite zemlje i kulture, udružene u mešovite timove.

Za mlade učesnike planirana je serija manifestacija, uključujući i onlajn forum, sportski onlajn kamp, i naravno, kvalifikacione igre Svetskog onlajn šampionata "Fudbal za prijateljstvo". Po završetku Velikog finala 9. decembra 2020. godine biće određeni pobednici i srećni dobitnici karata za finalni meč Lige šampiona UEFA 2021 u Istanbulu.