XS
SM
MD
LG

Poraz lidera od davljenika, raspucani Sanderlend

Foto: Sunderland

U 17. kolu Lige 1 bilo je uzbudljivo a kolo su obilježili porazi lidera.

Vodeći Hal doživio je neočekivan poraz od davljenika Šruzurija. Šruz je slavio sa 1-0 a strijelac jedinog gola bio je, bivši igrač Bormuta, Čarli Denijels. Poraz je doživio i drugoplasirani Linkoln. Linkoln je ponižen na svom terenu jer su izgubili od Sanderlenda sa 4-0. Dva gola dao je Čarli Vajk a po jedan Lidbiter i Diamond.

Piterboro se vratio na pravi put. Na svom terenu savladali su Ročdejl sa 4-1. Klark-Heris je postigao tri gola dok je jedan dao Tompson. Gol za goste dao je Hempfris. Derbi kola pripao je Portsmutu, koji je pogocima Vilijamsa savladao Ipsvič u gostima sa 2-0.

Ljepoticu kola odigrali su Vigan i Akrington. Golovima Džejmsa, Gardnera i Kina, domaći su došli do 3-0.Golovima Pričarda i Notingema, gosti su u nastavku smanjili na 3-2. Ipak, autogolom Hjuza Vigan je došao do 4-2. Burdžes je do kraja samo ublažio poraz Akringtona.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati. Čarlton je sa 5-2 deklasirao Vimbldona. Donkaster je sa 2-1 savladao Džilignem a istim rezultatom Kru je savladao Nortemptona. Flitvud je sa 1-0 dobio u gostima ekipu Svindona. MK Donsi i Barton odigrali su 1-1, Blekpul i Oksford 0-0 a Bristol je sa 3-0 savladao Plimuta.

Hal je ostao prvi sa 34 boda, Linkoln ima 32 a Piterboro i Portsmut po 34. Na dnu su Šruzburi i Vigan sa po 14 te Barton sa 13 bodova.