XS
SM
MD
LG
15.12.2020 Administrator

Kešelj i Srbi za Srbe izgradili još jednu kuću na Kosovu i Metohiji! 

Porodica Tasić u novoj kući - foto: srbizasrbe.org

Sedmočlana porodica Tasić iz sela Gornje Močare, opština Kosovska Kamenica, na Kosovu i Metohiji, sa velikim ushićenjem dočekala je useljenje u svoj novi dom! Zahvaljujući onlajn donatorskoj večeri koja je održana početkom septembra, u organizaciji proslavljenog košarkaša Marka Kešelja i Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, sredstva koja su tom prilikom prikupljena, bila su dovoljna da se Tasićima izgradi i potpuno opremi nova kuća!

Svečanom trenutku, zbog teške situacije izavane korona virusom i mera koje su donešene, prisustvovala je manja grupa članova organizacije Srbi za Srbe i Eparhijske humanitarne organizacije Majka devet Jugovića iz Gračanice koja je i logistički podržala ovu akciju.

Podsetimo, ove godine, odlučeno je da se ne prekida kontinuitet u organizovanju donatorskih večeri. Poštujući propisane mere, drugo po redu, ovoga puta onlajn donatorsko veče, emitovano je direktno na društvenim mrežama Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, pa su gledaoci bili u prilici da slanjem SMS poruka na broj 7763 učestvuju u prikupljanju neophodnih sredstava. Nakon što je, prošle godine, izgrađena kuća desetočlanoj porodici Savić iz sela Koretište kraj Gnjilana, pristojne uslove za život i odrastanje dobila je još jedna porodica koja živi na Kosovu i Metohiji.

Teška vremena rađaju heroje, teška vremena rađaju velika dela. Uspeli smo u ovim izazovnim vremenima da organizujemo drugo donatorsko veče po redu, da ono preraste u tradiciju. Zahvaljujem se svim donatorima i ljudima dobre volje koji su nam pomogli da i ova naša akcija bude uspešna, da porodica Tasić dobije krov nad glavom i priliku da njihova deca odrastaju u humanim uslovima – rekao je Marko Kešelj.

Online donatorsko veče - foto: srbizasrbe.org

Porodici Tasić kuća je izgrađena nedaleko od srednjevekovnog manastira Ubožac, u mestu Gornje Močare u opštini Kosovska Kamenica. Pored majke Dragane i oca Dragana porodicu čini i njihovo petoro princeza – Bojana (12), Anđela (9), Tamara (7), Milica (5) i Jovana (8 meseci). Žive od poljoprivrede, socijalne pomoći i dečijih dodataka. Kako su nam rekli, nova kuća im je najveći podsticaj da nastave život na svom vekovnom ognjištu.

Zahvaljujem se svim donatorima što su nam omogućili da se danas uselimo u novi dom. Mi smo složna porodica i ovo je veliki korak napred za sve nas. Devojčice su presrećne – skromnim glasom, vidno ubzbuđen rekao nam je otac Dragan.

Za uspešnu realizaciju izgradnje i opremanja kuće porodici Tasić utrošeno je 30.000 evra, dok je firma Dinamik trejd iz Zvečana obezbedila donaciju u vidu izrade i ugradnje nove PVC stolarije.
 

Trudićemo se da svake godine u Beogradu organizujemo humanitarna okupljanja sa ciljem da našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiji pomognemo. Veliko hvala gospodinu Kešelju koji nas sve okuplja i uz čiju pomoć smo i ove godine uspeli da organizujemo ovaj veliki događaj. Takođe, hvala i svim našim donatorima, priložnicima, posebno, gospodinu Aleksandru iz Temišvara koji je donirao gotovo polovinu neophodnih sredstava – rekao je predsednik organizacije Srbi za Srbe, Igor Rašula.

I ove godine, naša organizacija, napravila je veliki iskorak u isporučenoj pomoći na Kosovu i Metohiji. Pored redovnih akcija, organizovane su i velike akcije pomoći u vidu renoviranja, adaptacije i izgradnje novih kuća za nekoliko ugroženih porodica. Pozivamo sve donatore da i u novoj godini podrže naš rad u južnoj srpskoj pokrajini kako bismo pomogli još veći broj porodica!