XS
SM
MD
LG

Zdravko Trivković se vratio na pećinačku Suvaču

Zdravko Trivković na pećinačkoj Suvači kao trener

 

Sa terena na trenersku klupu

 

  Pauza za čelnike FK Donji Srem 2015 iz Pećinaca biće vrlo zanimljiva. Igrački kadar će se umnogome osvežiti (pojačati), a jedna od promena koja bi trebalo doneti boljitak je i Zdravko Trivković (34), koji preuzima „trenersku palicu“.

  Trivković je „sudbinski predodređen“ za pećinački fudbalski klub.

  - U dva navrata sam bio na pragu „onog Donjeg Srema“ – kaže mladi stručnjak – To je bilo vreme kada se takmičio u Srpskoj ligi – Vojvodina i u Drugoj ligi. Na žalost, nije bilo dogovora. „Treća sreća“, pre godinu dana, je zbog korona virusa,  kratko trajala. Sada sam tu da nastavim misiju, ovog puta kao trener. Ubeđen sam da je Donji Srem 20125 na zdravim nogama. Trenutno, ispreed sebe imamo dobro organizovane ekipe, koje su u prvom delu pokazale najviše i zasluženo su ispred nas: Radnički iz Šida, Napredak iz Popinaca i rumski GFK Sloven. Na nama je da predanim i ozbiljnim radom pokušamo anulirati bodovnu prednost, koja nije mala. Međutim, niko nam ne može oduzeti veru i nadu u konačan uspeh. Sezona se sumira u junu i tada se podvlači crta, nadam se  sa nama na čelu sremsloligaškog karavana. Pripreme započinjemo 21. januara. Između ostalog, planiramo odigravanje osam kontrolnih utakmica.

  Prebogata je iogračka karijera Zdravka Trivkovića. Prošao je omladinsku školu Zemuna. A kao senior debitovao je u FK Beograd. Dalje su sledili: Radnički (Nova Pazova), Zemun, Borac iz Banjaluke, Rudar iz Kaknja, ponovo Zemun, Lokomotiva, IMT, Budućnost iz Dobanovaca, BSK iz Batajnice... Godine 2014. završio je školovanje za trenersku B UEFA licencu, a prvi „trenerski posao“ bio je sa omladincima Budućnosti iz Dobanovaca. Sjajne rezultate je imao sa omladincima BSK iz Batajnice, s kojima ulazi u Prvu kadesku ligu. Prošle godine je završio za UEFA A licencu.