XS
SM
MD
LG

Aktuelnosti iz FS Beograda

Održana je osma sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda. S obzirom na to da su aktuelne mere Vlade Republike Srbije koje se odnose na zaštitu od virusa COVID 19, ova sednica je održana posredstvom telefona. Na taj način članovi ovog organa FSB su razmotrili niz aktuelnih tema i doneli nekoliko bitnih odluka, pre svega u vezi sa takmičenjem u našem savezu. Sve odluke donete su jednoglasno. 
Pošto je potvrđen dnevni red, usvojen je zapisnik sa pretnodne sednice koja je održana 5. oktobra. Zatim su verifikovane sve odluke koje su donete na sednicama Odbora za hitna pitanja FSB. Članovi IO FSB su u pripremi za ovo zasedanje dobili obiman materijal sa izveštajima o takmičenju i drugim aktivnostima koja su se odvijala tokom jesenje polusezone, pa su usvojeni izveštaji komesara liga u nadležnosti FSB o završetku jesenjeg dela takmičarske sezone 2020/2021. godine.
U kontekstu nastavka takmičenja na proleće sledeće godine usvojeni su predlozi kalendara takmičenja seniorskih liga, kao i prvih i drugih (omladinci) liga mlađih kategorija za prolećni deo ove takmičarske sezone 2020/2021. Kalendar za Srpsku ligu "Beograd" za prolećnu polusezonu usvojen je ranije.
Osim takmičarskih aktivnosti, usvojeni su i izveštaji sa održanog Kampa perspektivnih sudija za 2020. godinu i izveštaji sa seminara za trenerske UEFA „B“ i „C“ licence. Važno je bilo i donošenje odluke o suspenziji klubova koji nisu izmirili dospele obaveze prema Fudbalskom savezu Beograda. Na kraju ove sednice donete su i odluke u prijemu u člansto Fudbalskog saveza Beograda tri nova kluba i to: SFU „Rabona 2020“, RSU „Sloboda“ i SU „Ravna gora“.