XS
SM
MD
LG

Najava trećeg kola FA kupa

Foto: DNA India

Pred nama je treće kolo u najstarijem fudbalskom takmčenju na svijetu, FA kupu. Treće kolo je posebno jer od njega se u takmičenje uključuju i ekipe iz Premijer lige i čempionšipa.

U petak su na programu dva meča a zanimljivo da su oba duela, duela premijerligaša. Aston Vila će dočekati Liverpul a Vulvsi Kristal Palas. Vila je ove sezone demolirala Liverpul sa 7-2 u četvrtom kolu prvenstva i sigurno da će Klopova ekipa željeti da se osveti. Pogotovo jer je Liverpul u seriji lošijih rezultata. Sa druge strane, Vila igra sjajno i treba očekivati fantastičan meč. Duel Vulvsa i Palasa neće biti toliko spektakularan ali svakako da može biti zanimljivo. Oba meča na programu su u petak od 20:45h.

U subotu program kreće u 13h a u tom terminu se igra nekoliko mečeva. Najzanimljiviji duel jeste duel između Evertona i Roterama. Everton sa Anćelotijem igra sjajnu sezonu dok je Roteram u zoni ispadanja u Čempionpšipu. S obzirom kako ove ekipe igraju, ovo bi mogao biti efikasan meč. Zanimljivo bi trebalo biti i u duelu ekipa iz Čempionšipa a sastaju se lider Norič i Koventri dok će Notingem dočekati Kardifa. Od 13:15h Čorli će dočekati ekipu Derbija. Čorli je šestoligaš koji je došao iznenađujuće do treće runde što im je jedan od najboljih rezultata u istoriji. Ekipa Vejna Runija jeste favorit u ovom meču ali im neće biti lako.

Od 16h takođe ćemo pratiti nekoliko mečeva. Jedan od najzanimljivijih duela jeste meč između Stouka i Lestera. Stouk je trenutno sedmi u Čempionšipu dok je Lester u vrhu Premijer lige. Stouk odlično igra na svom terenu tako a će ekipa Brendona Rodžersa morati biti maksimalno fokusirana u ovom meču ako žele opravdati ulogu favorita. U ovom terminu gledaćemo i londonski derbi između Kvins Parka i Fulama a veoma efikasno moglo bi biti u Blekburnu, gdje gostuje Donkaster.

Od 18:30h sastaju se Arsenal i Njukasl. Zanimljivo da će ove ekipe ubrzo i u ligi igrati i to takođe na ''Emirejtsu''. Arsenal brani trofej u FA kupu i žele nastaviti seriu pobjeda koju su započeli za Biksing Dej protiv Čelsija. Njukasl igra veoma loše u poslednje vrijeme tako da će biti iznenađenje ako ovde budu i blizu prolaza. Zanimljivo će biti i od 19h kada se sastaju ekipe Brentforda i Midlzbroa. Biće to duel dva tima iz vrha Čempionšipa. Brentford je sredinom sedmice ispao u polufinalu Liga kupa od Totenhema i sada žele popraviti utisak dok Boro želi napraviti dobar rezultat i u kupu.

Od 21h sastaju se Mančester Junajted i Votford. Ovo će biti takođe zanimljiv meč. Junajted jeste favorit ali s obzirom da će Solskjer kombinovati tim, Votford će imati svoje šanse u ovom meču. Ipak, treba očekivati da Junajted opravda ulogu favorita. U ovom terminu igraju i Sautempton i Šruzburi a to bi mogao biti izuzetno efikasan meč.

Program u nedelju kreće u 14:30h. Čelsi će dočekati ekipu Morkamba u meču u kome ne bi smjeli imati većih problema a ovaj meč im može pomoći da vrate samopouzdanje. Krauli će dočekati Lids. Jeste Krauli četveroligaš ali bi ovde moglo biti zanimljivo jer i Krauli igra dobar i efikasan fudbal a o Lidsu ne treba trošiti riječi. Mančester Siti ne bi trebao imati problema u duelu protiv Birmingema. 

Od 18h osmoligaš Marin dočekuje Totenhema. Ovo će biti istorijski dan za maleni klub i najveći trenutak u njihovojistoriji. Totenhem je apsolutni favorit i ne bi trebali imati problema ali i da izgube, domaći će biti pobjednici jer će igrati protiv velikog Totenhema. 

Poslednji meč u nedelju toplo preporučujem. Od 20:45h sastaju se Njuport i Brajton. Njuport je trenutno drugi u Ligi 2 i igraju jako dobar fudbal. Imali su dobrih nastupa i u FA kupu pa su prije par sezona igrali i petu rundu i izbacili recimo i Lester. Brajton takođe igra sjajan fudbal i ovo bi u najavi mogao biti meč sa dosta golova te bih ga lično gledao prije mnogih drugih.

Treće kolo zatvaraju u ponedeljak Stokport i Vest Hem. Stokport je petoligaš. Dobro su ušli u sezonu ali su kasnije pali. Doduše imaju i tri meča manje od lidera Torkija trenutno ali se vidi pad u igri. Vest Hem igra sezonu iznad svih očekivanja ali zna biti nekada nepredvidiv. Znali su neugodno iznenaditi u FA kupu poslednjih sezona pa nije nemoguće i da se sada isto desi. Meč je na programu u 20:45h.