XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Četiri dana gađaju za titule u Novom Sadu

Šampionat Srbije malokalibarskim (MK) oružjem trajaće četiri dana do 5. do 8. jula i održaće se na strelištu kluba Novi Sad u Novom Sadu!

U četrtak 5. jula na vatrenu liniju izlaze juniori i juniorke MK puškom 60 metaka ležeći i juniori MK pištoljem slobodnog izbora. Dva finala su u 15 (juniori puška) i 15,45 časova (juniori pištolj). Juniorke ne gađaju finale u MK puškom 60 metaka ležeći... Najbolji puškom lane su bili Miloš Tasić iz Vranja i Dragana Todorović iz Novog Beograda Ušća, dok je pištoljem slavio Dušan Latinović iz Kikinde. Junori Partzana i juniorke Novog Beograda Ušća braniće ekipne titule u ovoj discipni, dok su lane pištoljem najprecizniji bili Kikinđani.

U petak 6. jula, gađaće se dva trostava MK puškom, 3 puta 20 metaka za juniorke i 3 puta 40 metaka za juniore. Finala su u 15,30 (juniori) i 16,15 (juniorke). Vranjanac Miloš Tasić je u trostavu osvojio zlato prošle godine, dok je najbolja juniorka bila Dragana Todorović iz Novog Beograda Ušća i tako sui osvojili duple krune. Partizanovi juniori bili su najbolji u trostavu 2011, baš kao i juniorke Novog Beograda Ušća.

Na strelištu na 25 metara MK pištoljem 30 plus 30 metaka juniorke će gađati 6. jula i finale je od 13,30 časova. Prijavljeno je 11 juniorki ali na žalost samo dve ekipe i neće biti ekipnog proglašenja. Pojedinačno takmičenje će se odžati ako dođe deset omladinki...Titulu brane Danica Rašeta iz Zemun Centra. Crvena zvezda je prošle godine imala najbolju ekipu.

Seniorski Šampionat Srbije počinje u subotu 7. jula. Učestvovaće i svi srpski olimpijci. Prvog dana gađa se MK puškom 60 metaka ležeći (finale seniora od 15 časova, seniorke ne gađaju finale u ovoj disciplini) i MK pištoljem slobodnog izbora (finale od 15,45 časova). Andrea Arsović (Partizan) je prošle sezone slavila MK puškom 60 metaka ležeći za seniorke a Dragan Marković (Novi Sad) je bio najbolji senior. Ekipnim titulama podičile su se seniorke Partizana i seniori Novog Sada. Pištoljem Damir Mikec (Policajac) je osvojio seniorsko zlato, a najblju mušku ekipu imao je – Policajac.

Na strelištu na 25 metara seniorke MK pištoljem gađaju takođe 7. jula i finale je od 15,30 časova. Titulue brani Zorana Arunović (C. zvezda). Crveno bele (Šekarić, Z. Arunović, J. Arunović) su prošle godine sa 1.742 kruga osvojile titulu poborivši za krug državni rekord, jedini na takmičenju.

U nedelju 8. jula Šampionat Srbije se završava sa oba trostava MK puškom. Seniori finale gađaju od 15,30, seniorke od 16,15. U 2011. nabolji su bili Dragan Marković (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan). Oni su se oktili duplim krunama srpskog seniorskog streljaštva i predvodili su i svoje klubove i do ekipnih titula.

Pištoljem središnjeg paljenja seniori će gađati 8. jula. Akademac i član ovog beogradskog kluba Saša Mudrinić prošle godine su se okitili titulama.

- Biće i dosta gostiju, jer su ostali neki strelci koji su prošlog vikenda gađali na Velikoj nagradi Novog Sada i učestvaće van konkurencniji na našem državnom šampionatu. Takođe i naše seniorke, ako žele mogu da gađaju sa juniorkama MK pištoljem 30 plus 30 metaka, da imaju jedan jak trening – kaže v.d. selektora Goran Maksimović koji će, kao i lane, „zaleći“ za seniorsku ekipu svog kluba Novi Beograd Ušće u disciplini MK puška 60 metaka ležeći, sa sinom Markom i Stefanom Višekrunom. Prošle godine su bili treći i Goran Maksimović je posle 11 godina osvojio novu medalju na državnom šampionatu.