XS
SM
MD
LG
15.07.2012 Vinko Janković

Lekcija prvoligaša iz Budve

Fudbaleri Somborskog Radničkog odigrali su , u sklopu priprema, i drugu prijateljsku utakmicu pred svojim navijačima, ovoga puta sa prvoligašem iz Crne Gore, ekipom Mogrena koji se nalazi na pripremama pred predstojeće prvenstvo Crne Gore, na Panonij kod Bačke Topole. Gosti iz grada teatra sa crnogorskog primorja sasvim zasluženo su pobedili domaćina u utakmici koja je na momente ličila na pravu prvenstvenu, jer je borbenost obeju ekipa bila na zavidnom nivou. Utakmica je počela sa pola sata zakašnjenja u kojoj je isključivo zatajila organizacija susreta koja sa

sudijskom trojkom nije utanačila ova događaj. Navijačima domaćina još uvek je u sećanju prošlogodišnji prijateljski susret. sa ekipom Spartak Zlatibor vode, kada organizator takođe nije na vreme prijavio utakmicu i neobuzdani navijači obeju ekipa su napravili incident dok nije došla policija. Danas su zakazali sa sudijama i pištaljke se latio Zirojević, nekadašnji fudbaler Sutjeske, sada član stručnog tima Budvana. Njemu je sa aut linije pomagao trener Radničkog, Tintor , a nešto kasnije pojavio se mladi sudija Bečanović pa je on preuzeo pištaljku u drugom poluvremenu. Početak susreta pripao je gostima i već u 3 i 6 minutu su uzdrmali prečku i stativu, a najagilniji učesnik ovih akcija bio je napadač gostiju Mijo Zec koji je brzim prodorima sa boka unosio nemir u odbrambene redove domaćina. Ni domaćin nije bio bez šansi, već je uzvraćao istom merom i iz jedne, koja nije bila izigrana akcija, nego plod mašte i dobro odmerenog udarca novog napadača crveno-belih, Srđana Vukovića, koji je sa udaljenosti oko dvadesetak metara pronašao put do mreže i bilo je to vođstvo Radničkog od 1: 0. Osam minuta kasnije, pas Paunović-Vuković, i udarac ovoga poslednjeg u golmana Buturovića. U 31 minutu najopasniji igrač gostiju Zec prolazi po desnom krilu, ulazi u šesnaesterac domaćina , šalje loptu ka golu, ona se za kratko odbija i Đoković je šalje na pravo mesto za 1: 1 Poslednju priliku u prvom delu propuštaju fudbaleri domaćih, tačnije Vuković sa već dobro poznatim šutom za malo biva neprecizan jer lopta prolazi mesto gde se spajaju prečka i stativa, a publika aplauzom pozdravlja ovaj potez mladog napadača Radničkog. U nastavku obe ekipe manjaju postave ali igra ostaje ofanzivna i napadačka. Najpre mladi Bojić u 47 minuti iskosa sa leve strane biva za malo neprecizan i lopta koju šalje ka mreži prolazi desetak santimetara pored stative. Sedam minuta kasnije gosti dolaze do vođstva iz akcije koja je išla po desnom krilu i ubačenu loptu u sredinu najbolje prihvata Gardašević i šalje iza leđa Njegomira. U 68 minutu posle prodora Paunovića, Makar glavom biva neprecizan jer lopta odlazi preko prečke, a dva minuta kasnije Gardašević povisuje na 1: 3 i tada slama otpor domaćeg sastava koji je izmenama igrača sa klupe bio pomalo i zbunjen. Odma posle tog gola isti igrač upućuje udarac ka golu, ali Njegomir šalje loptu u korner. Ipak, do kraja se vodila ravnopravna igra i domaćin je sa nekoliko napada uspeo da izbori udarce sa ugla ali se rezultat nije menjao. Sve u svemu, bila je to prava , borbena utakmica, obe ekipe su se maksimalno zalagale i oko 150 gledalaca na gradskom stadionu zadovoljno je napustio tribine posle poslednjeg zvižduka sudije Bečanovića. Obe ekipe su do sada odigrale po dve utakmice u pripremnom periodu, domaćin je obe izgubio, a gost iz Budve je obe dobio.

Sombor 14. juli 2012 godine. Gradski Stadion. Gledalaca : 150. Sudija Bečanović Sombor. Strelci: Vuković u 19. za Radnički, a Đoković u 31 i Gardašević u 52 i 70 za Mogren. Kartona nije bilo. Igrači utakmice : Srđan Vuković (Radnički) i Mijo Zec (Mogren).

Radnički: Šarić, Bujak, Baljak, Vidović, Banić, Veselinović, Vuković, Petreš, Rančić, Paunović i Faber. Igrali su još : Njegoimir, Major, Vukičević, Josović, Bečanović, Berić, Bojić, Ismaili, Lilić Đumić , Nenadić i Makar.
Mogren: Buturović, Ivanović, Milošević, radišić, Baošić, Mirković, Vujović, Đurović, Đoković, Pržica i Zec. Igrali su još: Đurović, Rudović, Nedović, Marković, Grbović, Racković, Lalošević, Milović, Ćosić, Gardašević i Lagator.