XS
SM
MD
LG

Pejović iz Kladova arbitar za respekt

Fudbalska komisija arbitra SSOS Okruga Bor unapredila je tri arbitra u viši rang takmičenja da od naredne sezone dele pravdu u zonaškom takmičenju.

Ovi mladi i prespektivni arbitri kako ih mnogi nazivaju ljudi u „crnom“ zbog svojih dobrih sudijskih odluka u protekloj fudbalskoj sezoni Borskog Okruga unapređeni su u PT zonu: Uroš Pejović (20) iz Kladova i Mario Lapadatović (19) Negotin biće na A sudijskoj listi dok će Nikola Jakovljević (19) iz Negotina biti na B listi fudbalskih arbitara Pomoravsko – Timočke zone.

-Presrećan sam što sam napredovao u karijeri. Tri godine sudim Okružnu ligu Bor, a ovo imenovanje u sudiju višeg ranga prijatno me je iznenadilo. Često sam gledao kako naš internacionalni sudija Veselinović dobro obavlja svoj posao, ali nedavno odigrana utakmica između OFK Bora i Brestovca u Slatini naterala me je da utakmicu sa visokim rizikom proglašenu sa strane Saveza vodim besprekorno – ističe Uroš Pejović arbitar iz Kladova dodajući da će ukazano poverenje na najbolji način opravdati u najboljem svetlu.

Ovaj dvadestogodišnjak sudijskim poslom počeo se baviti sasvim spontano. Gledajući jednu fudbalsku utakmicu u Kladovu dobio je poziv od tadašnjeg kontrolora suđenja da dođe u školu za sudijske polaznike. Pejović je sudio Omladinsku ligu, a u lepoj uspomeni ostala mu je utakmica između omladinaca „Đerdapa“ iz Kladova i Kostola koja je završena 15:0 u korist domaćina. Ovaj arbitar sa obala Dunava važi za nastrožijeg arbitra sa prostora Timočke krajine jer u proseku na utakmici pokazuje preko osam javnih opomena.

Ovo je dobar primer što SSOS iz Bora nagrađuje svoje dobre arbitre i pospešuje njihov rad i napredovanje u karijeri, a za koju godinu ako Bog da imaće i kraina arbitra među sudijskim divovima kao što su Karadžić i Veselinović.