XS
SM
MD
LG

Subotičani za četvrtfinale Kupa jači za kapitena Dunderskog i Marčića

Današnji susret cetvrtfinala Kupa Srbije, između Spartaka ŽK i Vojvodine nosi veliki ulog i za jednog i za drugog protivnika. Domaćinu se pruža prilika da posle dužeg vremena izbore plasman među četiri najbolja kluba, dok bi  "lale" bile korak bliže ka odbrani pehara. Dan pred utakmicu upriličena je u prostorijama subotičkog superligaša koferencija za štampu. Okupljenim novinarima obratili su se Savo Pavličević, pomoćni trener i igrač Nemanja Trebješanin.

U uvodu Pavličević je napomenuo da su za kratko vreme odigrali mnogo utakmica, da se igrači osećaju pomalo potrošenim.

-  Za nas je ovo jako bitna utakmica, u pitanju je veliki ulog. Prisutne su tenzije i nema sumnje, neće biti lako. Vojvodina je jako kvalitetna ekipa, dobro vođena i selektirana. Nalaze se u vrhu tabele sa 53 boda, odmah iza večitih rivala, i to dovoljno govori o njihovim mogućnostima. Problemi kadrovske prirode nas prate već duže vreme. Ne trazimo alibi, ali su igrači istrošeni, naročito posle teške i dosta zahtevne utakmice u Pazaru. Tvrdim da je fudbal rudarski posao, traži dosta odricanja, svaka utakmica je novo dokazivanje. Moramo imati pobednićki mentalitet i ući maksimalno koncentrisani - poručio je prvi asistent Aleksandra Buača. 

Nemanja Trebješanin očekuje jako tešku utakmicu. - Sa Vojvodinom mogu da odluce nijanse, detalji,  sitne greške. Kup je naša velika šansa, i kako se igra jedna utakmica, sve je moguće. U prvenstvu smo pokazali da sa svakim možemo da se nosimo i ne priznajemo veličine - reči su mladog igrača. 

Za duel sa " lalama" trener Aleksandar Buač neće moći da računa na Miloševića, zbog povrede lista, Ivančević je bolestan igrao u Novom Pazaru, ali se nadaju da će biti spreman. Vidović je pod znakom pitanja, dok se u tim vraćaju Marčić i kapiten Dunđerski.