XS
SM
MD
LG

Ognjen Mićović "zlatni dečko" u usponu

Ognjen Mićović - levo na slici (foto: lična arhiva)

Svedoci smo da je MMA sport sve više u ekspanziji u celom svetu. Definitivno je najgledaniji sport među borilačkim veštinama.

MMA skraćeno znači mixed marshal arts i obuhvata više borilačkih sportova u jednom. Neko bi ga nazvao i previše nasilnim, ali svidelo se to nekome ili ne, ovaj sport je očigledno nešto što privlači mase. Ako pogledamo unazad, tako je bilo i kroz vekove, ovo su samo moderne gladijatorske borbe.

Kako u svetu, tako i kod nas MMA dobija sve više na značaju. Srbija ima već dosta poznatih boraca koji su stigli do najvećih organizacija, kao što su UFC, KSW, Belator.

Međutim, kako na mladima svet ostaje, mi ćemo danas predstaviti jednog mladog borca u usponu, pred kojim je blistava karijera.

Ognjen Mićović (2003) je dečko koji se još uvek bori u juniorskoj konkurenciji, ali iza sebe već ima rezultate koji su vredni pomena.

Ognjen je počeo sa kikboksom u kome je ostvario praktično sve što je bilo moguće ostvariti. Prvenstva Beograda, prvenstva Srbije, prventva Balkana i konačno Evropski kup.

2018. godine, Ognjen je proglašen za najuspešnijeg borca u svim kategorijama. Do ovih titula je stigao bez izgubljenog meča.

Međutim, ovaj dečko gaji veliku ambiciju u borilačkim sportovima, a kako je MMA trenutno najktuelniji sport, rešio je da u svoje znanje implementira i dodatne veštine. Već više od godinu dana je član kluba "Fight company" koji vode priznati borci sa ovih prostora, Vaso Bakočević i Savo Lazić. Ognjen se odlično snašao u "MMA vodama", gde je uz vrhunski stand up, priključio i BJJ i rvanje.

Da mu i to ide fenomenalno dokazao je na prvom prvenstvu Srbije, gde je do zlata došao nakon tri pobede, od toga dve tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Ovaj zlatni dečko je pokazao da trebamo da verujemo u njega i podržimo ga da istraje na svom putu, te na kraju možemo poručiti "Ognjene vidimo se kada te budemo intervjuisali i čestitali pri ulasku u UFC".