XS
SM
MD
LG

Gradonačelnik Terzić: A sada napad na titulu

Gradonačelnik Kraljeva dr Prerag Terzić sa saradnicima u razgovoru sa predsednicom Ribnice i dragim gostima

Odbojkaši kraljevačke Ribnice na najbolji mogući način su završili ovu sezonu. „Musketari“ su nedavno u Vrnjačkoj Banji pobedili u 56. finalu Kupa Srbije, osvojili trofej posle 43 godine i zaslužili prijem u gradskoj kući, kod gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića. Uspeh čekan više od četiri decenije Kraljevčani su dosanjali zahvaljujući odbojkašima Ribnice. Posle 1978. godine i Kupa ondašnje SFRJ, „musketari“ su u Vrnjačkoj Banji osvojili novi Kup i sada mogu da koriste prefiks „trofejni klub“. Dve nedelje posle velikog uspeha odbojkaše Ribnice, kompletna stručni štab, rukovodstvo kluba, sponzore i naravno igrače primio je prvi čovek grada sa saradnicima.

Ogroman uspeh kojim ste nas, sve Kraljevčane učinmili ponosnim – pozdravljajući predstavnike OK Ribnica naglasio je dr Predrag Terzić. – Prošle godine nacionalni Kup su osvojile košarkašice Kraljeva, ove godine odbojkaši Ribnice. Sasvim je priroidno da ova lokalna samouprava želi više i da je naredni cilj da u jednom kolektivnom sportu , jedan kraljevački klub osvoji titulu. To smo postavili kao zadatak i čvrdsto verujem da će to uraditi odbojkaši Ribnice. Klub na stabilnim temeljima duge tradicije, sada ima ozbiljnu organizaciju, jak pul sponzora i veliku pomoć grada. Sve su to preduslovi da se ostvari cilj i da se stigne do prvaka Srbije – zaključio je gradonačelnik Kraljeva.

Ribnica je u sezonu ušla bez velike pompe,sa željom da letošnjom perestrojkom postavi temelje ozbiljnog srpskog kluba, sa evropskim manirima. I u tome su u potpunosti uspeli, a usudili bi smo se da kažemo i da su prebacili plan. Zadovoljstvo nije skrivala prva dama predsednik Ribnice u dugogodišnjoj istoriji kluba.

Srećna sam i ponosna na rezultate kluba u ovoj sezoni, prvoj pod rukovodstvom ove Uprave. Radili smo najbolje što smo mogli, imali jasnu viziju, odličnu pomoć sa svih strana i kao rezultat je stigao svojeni Kup Srbije. Idemo dalje, nećemo se zaustaviti na ovome. Sledeći cilj su novi trofeji, ali i da se na najbolji način predstavimo na međunarodnoj sceni. Ubeđena sam da ćemo ostvariti postavljene ciljeve – napomenula je Jelena Antonijević, predsednik OK Ribnica tokom prijema kod gradonačelnika Kraljeva.

Neposredni prozvođači na terenu su posebno apostrofirali pomoć sponzora koja je bila izvanredna i istorijska. Omogućila je stvaranje stabilne atmosfere, organizacije i na kraju je sve to donelo trofej.

Nikada u svojoj istoriji Ribnica nije imala ovakav sponzorski pul i ovako sređene finansije. Ljudi koji se ne vide,a važni su za rad i organizaciju kluva, takođe su igrali utakmicu sve vreme. Jednako su važni za osvojen Kup kao i igrači. Dali su nam bezuslovno poverenje, dobili smo mnogo više nego smo tražili ili očekivali i mislim da smo na pravi način vratili. Postavili smo jedan nov sistem, Ribnica je u rangu najboljih evropskih ekipa i to nije preterivanje kada se kaže – u svom stilu je naglasio Milan Buco Simojlović, trener odbojkaša Ribnice.

Zaslužili počasti - odbojkaši Ribnice na prijemu u gradskoj kući

Ribnica je danas na vrlo viskom nivou u pogledu organizacije i finansija. U klubu se ponose sa tim,a da će takvo stanje potrajati obećali su i sami sponzori.

Firma kojom upravljam je društveno odgovorna, želi da pomogne i ulaže u sport. Odlučili smo se za OK Ribnica i nismo pogrešili. Na početku smo jednog velikog posla, spremni smo da pomognemo i više kako bi u Kraljevo stigla titula prvaka Srbije – uz buran aplauz, naglasio je Dražen Pjeranović, direktor preduzeća „Elektromontaža“ iz Kraljeva.

Na sličan način je govorio i direktor hotela „Fontana“ iz Vrnjačke Banje, člana sponzorskog pula OK Ribnica.

Ponosni smo na činjenicu što smo učestvovali u ovom projektu, što je Ribnica osvojila Kup vrlo superiorno i što je najavila da će trofeja biti i u budućnosti. Naravno da nastavljamo saradnju i učinićemo sve da pomognemo da se osvoji željena titula – kaže Đorđe Makuljević, prvi čovek Hotela „Fontana“.

Prošle godine košarkašice Kraljeva, ove godine odbojkaši Ribnice osvojili su nacionalni Kup. U Kraljevu se polako navikavaju na trofeje i ubeđeni da će ih biti još u godinama koje dolaze. Na radost svih Kraljevčana!