XS
SM
MD
LG

Novo pisanje Crvene zvezde

Nebojša Čović u Podgorici

Nakon što je iz Budućnost Volija stigla tek jedna rečenica na opširno saopštenje Crvene zvezde, opet se oglasio beogradski klub.

Prenosimo i ovo saopštenje, uz nadu da iz Budućnosti neće pristajati na Čovićeve igre i da mu neće odgovarati.

KK Crvena zvezda: Ugled ABA lige urušen, finale uništeno, proglašavamo mobilizaciju naših pristalica

„KK Crvena zvezda primoran je da reaguje nakon licemjerne izjave koja je stigla iz Podgorice samo nekoliko časova nakon zvaničnog saopštenja našeg kluba u kome su taksativno i po tačkama navedene sve nepravilnosti, problemi koji muče ABA ligu, i pljačka koja je dovela do pete utakmice finala ABA lige”.

„Pozdravljamo želju KK Budućnost Voli koji ‘ne želi da bude dio prljave igre, već da sav fokus usmjeri na teren’, samo se pitamo zašto odsustvo želje za prljavim igrama nisu iskazali ličnim primjerom i radili sve ono što nije trebalo da rade u subotu i ponedjeljak u ‘Morači’”?

„Zato bi kao klub željeli da znamo da li su dio ‘prljave igre’ bili planovi da se putem huligana organizuje napad na delegaciju Crvene zvezde tokom vikenda, ili možda konstantni pritisci trenera Dejana Milojevića i tim menadžera Gavrila Pajovića na sudije tokom utakmica u Podgorici, koji su ‘zaboravili’ da uzmu mikrofon i spriječe nova vrijeđanja Dejana Radonjića trenera našeg kluba. Kao što je to primjera radi, uradio tim menadžer KK Crvena zvezda Nebojša Ilić u Beogradu”.

„Možda je dio te ‘prljave igre’ i otvorena prijetnja Dragana Bokana Srđanu Dožaiju, komesaru ABA lige za delegiranje sudija i delegata”?

„Konačno, da li je dio cjelokupne prljave igre koja traje u ABA ligi već nekoliko godina i uništava ovu ligu i ‘prljavi novac’ koji stiže preko kontejnera i banana”?

„Mnogo je ‘prljavština’ u regionalnoj košarci koje tek treba da ugledaju svjetlost dana. Veliki dio njih stiže upravo od nekoga ko se nakon svega ‘sjetio’ da se bori za čistotu košarke i fokusira ‘samo’ na teren, a svoju mrežu je pleo još u vrijeme Iztoka Remsa. Ta mreža isprepletana novcem, uticajem, strahom i prijetnjama očigledno je još toliko jaka da ni sportski direktor Milija Vojinović i komesar Srđan Dožai ne mogu da je ‘isijeku’”.

„Konačno, kako se neko fokusirao samo na teren tokom subote i ponedjeljka, javnost će vidjeti i kroz desetine grubih grešaka načinjenih na štetu Crvene zvezde u utakmicama 3 i 4, koje će biti prezentovane na klupskom sajtu u srijedu”, piše u saopštenju Zvezde.