XS
SM
MD
LG

Kup Izazova pripao juniorima Srbije

U sklopu priprema za predstojeće reprezentativne duele, proteklog vikenda odigran je Kup Izazova u ragbiju 13 u kojem je selekcija Srbije do 19 godina starosti savlada kadetsku reprezentaciju (igrači do 17 godina starosti) 50:20 (22:10). Na stadionu SC Ingen a Zvezdari, stručni štab nacionalnog tima okupio praktično sve najtalentovanije mlade ragbiste u zemlji koji su imali šansu da se nametnu uoči mečeva sa Bugarskom, Crnom Gorom i Albanijom.

Ragbi 13 federacija Srbije zakazala je seriju mečeva sa željom da mlade nade dobiju šansu igranja međunarodnih mečeva. Cilj je jasan – spremati novu generaciju igrača koji bi u najskorijoj budućnosti bili spremni da preuzmu primat u nacionalnom timu.

Zbog toga je i prošle nedelje u pobedi (50:4) protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču u Vitezu igrala mlada reprezentacija Srbije, a tako će selekcija igrača do 21 godine starosti igrati i ostale utakmice u ovom ciklusu. U svakom slučaju ova utakmica je pokazala Srbija nema razloga da brine za svoju ragbi budućnost.

Juniorska reprezentacije je pokazala veliki potencijal, iako je uglavnom sastavljena od igrača rođenih 2003 godine. Raskošni talenat potvrdili su Đorđe Krnjeta, Enis Bibić, Andrej Marinković, Luka Ilić, dok posebno raduje povratak na teren Andreja Šuška, posle neugodne povrede kolena.

Ostaje da se vidi koji se od ovih talentovanih mladića nametnuo stručnom štabu reprezentacije Srbije. Već narednog vikenda sledi prva u seriji prijateljskih utakmica – u subotu 19. juna naša selekcija gostovaće u Bugarima u Sofiji.